Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013


Η αναγεννημένη Roma ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπυ με τη Napoli το βράδυ της Παρασκευής στο  Olimpico . Με δυο γκολ του Βόσνιου Miralem Pjanic από στημένες μπάλες, φάουλ και πέναλτι, και με τα δοκάρια σύμμαχο της, ούτως ή άλλως , εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας της ομάδος, οι Ρωμαίοι έχτισαν ήδη μια διαφορά 5 πόντων από τους αντιπάλους τους και πλέον μπορούν να κάνουν όνειρα για κατάκτηση του Scudetto μετά από 12 χρόνια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Βασίλη Τοροσίδη στον πάγκο και τη Roma να έχει τον έλεγχο  και το γήπεδο να ξεσηκώνεται στο δεκάλεπτο, όχι όμως για κάποια φάση, αλλά για την είσοδο στις κερκίδες του Diego Maradona που ταξίδεψε στη Ρώμη για να παρακολουθήσει την παλιά του αγάπη και να γνωρίσει την αποθέωση από 5000 Ναπολιτάνους που βρισκόταν στις εξέδρες του σταδίου. Ο τραυματισμός του αρχηγού Francesco Totti στο ημίωρο απορύθμισε τη Roma και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά αρχικά με ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ του Pandev στο 35’ και στη συνέχεια με το δοκάρι του Insigne στο 45’. Η μπίλια όμως φέτος ευνοεί τους Βυσσινί κι εκεί κάθισε στις καθυστερήσεις όταν και ο Pjanic με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ σε ένα χρονικό σημείο που χαρακτηρίζεται ως «μαχαιριά». Ήταν το 7ο φετινό γκολ από στημένο για τους Ρωμαίους  που έχουν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Serie A.
Στην επανάληψη οι Ναπολιτάνοι έπαιξαν στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους αλλά είδαν άλλες δυο φορές τα δοκάρια να σταματούν τις προσπάθειες των Inler στο 49’ και  Hamsik στο 61’. Η είσοδος του Higuain έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη πυρός στην ομάδα του Benitez αλλά όλα αυτά μέχρι το 71’ όταν και ο Paolo Cannavaro με μια επιπόλαιη ενέργεια έκανε πέναλτι στον Borriello και είδε την δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με 10. Ο Pjanic βρήκε στόχο από την άσπρη βούλα και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Για τους λάτρεις των αριθμών και των ρεκόρ η Roma έκανε το 8 στα 8 και θέλει πλέον άλλη μια νίκη το επόμενο Σάββατο στο Udine για να ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατέχει η Juventus του Fabio Capello από τη σεζόν 2005-06.
Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα : 

Στο άλλο ενδιαφέρον παιχνίδι της Παρασκευής η Leverkusen πέρασε με νίκη-φάντασμα από την έδρα της Hoffenheim με 1-2 αλλά όλη η Γερμανία σήμερα μιλά για το ανύπαρκτο γκολ που μέτρησε ο διαιτητής του αγώνα Φέλιξ Μπριχ, όταν η μπάλα πέρασε άουτ από κεφαλιά του Stefan Kiesling αλλά κατέληξε εντός τέρματος από μια τρύπα στα δίκτυα. Δείτε το και θα καταλάβετε  :


Συνέχεια σήμερα με Αγγλία και Ισπανία και ...Καλή διασκέδαση !!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!