Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013


Το γνωρίζατε ότι ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι Έλληνας; Ποια είναι τα (απίστευτα!) επιτεύγματά του; Οι απαντήσεις με ένα μόνο "κλικ" στο θέμα του sportdog!

To όνομα του είναι Ντιν Καρνέζης. Είναι 51 ετών και η "Guardian" του έκανε αφιέρωμα θεωρώντας πως πρόκειται για τον πιο γυμνασμένο άνθρωπο στον πλανήτη!
Ο ομογενής Έλληνας υπερ-μαραθωνοδρόμοςέχει σαν στόχο του να προωθήσει τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό, να παρουσιάσει σε όλους τους κινδύνους της παιδικής παχυσαρκίας και να αναδείξει τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.
"Ο Ντιν Καρνέζης δεν είναι ο άνθρωπος που θα αποφύγει τις προκλήσεις: σαν τον Φειδιππίδη, τον πρώτο μαραθωνοδρόμο που μετέφερε τα νέα για τη νίκη των Ελλήνων ενάντια στους Πέρσες εισβολείς, δεν τα παρατάει.
Πριν από 7 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη… Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης",αναφέρει η "Guardian", σε αφιέρωμά της στον Ντιν Καρνέζη. με αφορμή τη διαδρομή που θα καλύψει ο αθλητής από την Αρκαδία μέχρι τη Μεσσηνία.
"Τώρα ο Καλιφορνέζος στρέφει το βλέμμα του στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των προγόνων του, όπου έφθασε αυτή την εβδομάδα, με αποστολή αντοχής και ελπίδας", γράφει ο δημοσιογράφος παραθέτοντας τις δηλώσεις του μαραθωνοδρόμου:
"Έρχομαι με ένα μήνυμα. Κι αυτό είναι ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε".
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!