Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013


Αυτός ο «δύτης των βόθρων» πληρώνεται περίπου 4,5 ευρώ την ημέρα για να βουτάει σχεδόν γυμνός μέσα στις ακαθαρσίες και να ξεβουλώνει του βόθρους του Νέου Δελχί. Ο 43χρονος Devi παίρνει και...μπόνους ένα μπουκάλι αλκοόλ για να ξεγελάσει την όσφρησή του πριν ξεκινήσει το μαρτύριο της καθημερινής του εργασίας… Σύμφωνα με τα στοιχεία του σωματείου τους, το 70% αυτών των «οδοκαθαριστών» πεθαίνει κυριολεκτικά στη δουλειά



61 «δύτες» έχασαν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο εξάμηνο! 

Παρόλο που αυτή η πρακτική απαγορεύτηκε δια νόμου το 1993, η κυβέρνηση ακόμα χρησιμοποιεί εργάτες για να καθαρίζουν κατά αυτόν τον τρόπο τους βόθρους σε όλη τη χώρα, αναφέρει η Daily Mail.


Και δεν τους παρέχουν καν μία προστατευτική στολή. Έτσι, ο Devi και οι συνάδελφοί του είναι αναγκασμένοι να περνούν ώρες ολόκληρες μέσα στις ακαθαρσίες μόνο με το εσώρουχο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδία είναι μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως. Πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα κονδύλι 66 εκατομμυρίων ευρώ για μία διαστημική αποστολή στον Άρη. Ωστόσο, το χάσμα πλουσίων και φτωχών είναι τεράστιο με ένα 37% των κατοίκων της χώρας να ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και το 42,5% των παιδιών να υποφέρουν από υποσιτισμό.


Όπου φτωχός και η μοίρα του…



Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!