Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ίσως δεν είναι αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν οι περισσότεροι άνδρες, ωστόσο μία πρόσφατη μελέτη, που πραγματοποίησαν ερευνητές της Δανικής Εταιρείας Καρκίνου, δείχνει ότι η συστηματική ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού μπορεί να αποτελεί μυστικό μακροζωίας.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι επιστήμονες παρακολούθησαν σχεδόν 60.000 άντρες μέσης ηλικίας, προκειμένου να κατανοήσουν πώς η φυσική δραστηριότητα επηρεάζει τα χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η συστηματική ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού, ασκεί ισχυρή προστατευτική δράση έναντι του πρόωρου θανάτου.

Συγκεκριμένα, οι δουλειές του σπιτιού συσχετίσθηκαν με μείωση κατά 23% του κινδύνου θανάτου από κάθε αιτία, στους άντρες ηλικίας 50-64 ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η ενασχόληση με ασκήσεις όπως το τζόκινγκ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία κατά 25% στις γυναίκες και κατά 22% στους άνδρες, ενώ η κηπουρική φάνηκε να δρα προστατευτικά κυρίως στους άνδρες.

Τέλος, οι ειδικοί συστήνουν να ασχολούμαστε επί 150 λεπτά κάθε εβδομάδα με ήπιας εντάσεως δραστηριότητες, όπως η κηπουρική, ο χορός, το περπάτημα και οι βαριές δουλειές του σπιτιού, ή 75 λεπτά με έντονες ασκήσεις, όπως η συμμετοχή σε δραστήρια αθλήματα, το τρέξιμο και η αεροβική.

http://www.onmed.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!