Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Κορυφώνεται η κόντρα διοικητικών υπαλλήλων με το υπουργείο Παιδείας για τη διαθεσιμότητα ενώ στον "αέρα" εξακολουθούν να βρίσκονται για 7η συνεχή εβδομάδα εξετάσεις και εγγραφές φοιτητών.

Οι λειτουργίες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο πολυτεχνείο έχουν παραλύσει, με τους φοιτητές, ιδιαίτερα εκείνους που είναι από την περιφέρεια ή βρίσκονται στο πτυχίο να είναι... όμηροι.



Εν τω μεταξύ, νέα πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξαν από την ερχόμενη Δευτέρα οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μετσόβιο η απεργία των διοικητικών συνεχίζεται έως και τις 22 Οκτωβρίου ενώ νέα 48ωρη αποφασίστηκε στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Τις αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, "τύπου ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου απαιτεί να αναρτηθούν προσωπικά και υπηρεσιακά στοιχεία χωρίς δικλείδα ασφαλείας" καταγγέλλει η πρόεδρος του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών Νάνσυ Μιχοπουλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 500 από τους 1964 υπαλλήλους σε 6 πανεπιστήμια έχουν ήδη απογραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου, η οποία άνοιξε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και η προθεσμία λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου. Σε διαθεσιμότητα αναμένεται να τεθούν περίπου 1000 δηλαδή οι μισοί από αυτούς ενώ οι υπόλοιποι 394 είναι από κλάδους που καταργούνται από το Οικονομικό και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που έχουν δώσει τις σχετικές λίστες.

Όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, έως ότου συνεδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια για να αποφασίσουν για την απόλυσή τους.

"Έχουν υποχρέωση οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων να απογραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα και σε περίπτωση που δεν απογραφούν αυτό συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα" διευκρινίζει ο Κ. Μητσοτάκης.

Μια ημέρα νωρίτερα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν οι πρυτανικές αρχές έχουν ποινικές ευθύνες, καθώς δεν έχουν αποσταλεί ακόμη στο ΑΣΕΠ οι κατάλογοι των διοικητικών υπαλλήλων.

Το προεδρείο των πρυτάνεων ζητά πίστωση χρόνου για την επαναλειτουργία των ιδρυμάτων, ενώ συνέχεια στη δικαστική διαμάχη δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων. Με εξώδικο στρέφεται κατά των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το μέτρο της διαθεσιμότητας και ζητά αναστολή των προθεσμιών της απογραφής καθώς θίγεται όπως τονίζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην απεργία.

http://www.megatv.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!