Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Καθορίστηκαν (και ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο) και τα προσόντα που πρέπει να έχουν δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για να γίνουν εξωτερικοί φρουροί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές. Είχε προηγηθεί... την Παρασκευή η ανακοίνωση των προσόντων που απαιτούνται για την απορρόφηση πρώην δημοτικών αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ.

Τα προσόντα για τους εξωτερικούς φρουρούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους περιγράφονται στην κοινή απόφαση, του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία υπεγράφη χθες και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2655, τεύχος Β΄/18.10.20013).

Έτσι λίγο μετά τον καθορισμό των διαδικασιών για τη μετακίνηση δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει τις προϋποθέσεις για την ένταξη δημοτικών αστυνομικών στους κλάδους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) Εξωτερικής Φρούρησης και Φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης.

Ως προς τα προσόντα των δημοτικών αστυνομικών ορίζεται ότι πρέπει:

- να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

- να μην έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 45 ετών

- το ανάστημα των ανδρών να είναι τουλάχιστον 1,70 εκατοστά και των γυναικών 1,60 εκατοστά

Η αξιολόγηση θα ακολουθησει τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να γίνει η κάλυψη των θέσεων με βάση τον αριθμό του προσωπικού που ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες τοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών στα υπουργεία Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων), Εσωτερικών (υπηρεσίες ιθαγένειας - «one stop shop») και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου).

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!