Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

«Δεν θα συμφωνήσει η κυβέρνηση σε δεσμευτικό στόχο απολύσεων μετά το 2014» διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι ασκούνται τέτοιες πιέσεις απότ ην Τρόικα. Κατέστησε σαφές ότι θα απολυθούν όσοι από τους 45.000 υπαλλήλους του Δημοσίου αποδειχτεί από τη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων ότι έχουν διοριστεί παράνομα.
Υπεραμύνθηκε του νόμου για το λουκέτο σε 23 φορείς του Δημοσίου λέγοντας: «Τρεις νόμοι ψηφίστηκαν και οι τρεις είτε καταργούσαν οργανισμούς-σφραγίδες, είτε δεν γινόταν καμία εξοικονόμηση κλίμακας, αυτό δεν έγινε ποτέ, για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική εξοικονόμηση γιατί απομακρύνονται εργαζόμενοι, γύρω στα 200 άτομα, είναι σκληρό, το ξέρω, αλλά είναι αλήθεια αυτό που λέω». Ανέφερε επίσης ότι οι 200 εργαζόμενοι που θα απολυθούν απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ενώ οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου μπαίνουν στην κινητικότητα.
Αναφερόμενος που στην κριτική που τού ασκείται, και από τον προκάτοχό Αντώνη Μανιτάκη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τολμηρές κινήσεις δεν τις έκαναν, και κάνουν κριτική. Κάνουμε παρεμβάσεις σε δομές, ποτέ δεν είπα ότι με ενα ν/σ θα λυθεί το πρόβλημα, χρειάζεται παρέμβαση σε βάθος δεκαετίας».
Τόνισε επίσης ότι ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει ήδη επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι έχει δοθεί παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!