Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Γίνεται ένας τζόκεϋ να κερδίσει όλες τις κούρσες μιας ιπποδρομιακής συγκέντρωσης; Κι όμως γίνεται. Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, σ' ένα πρόγραμμα 7 ιπποδρομιών, ο κορυφαίος τζόκεϋ της Ελλάδας, ο 14 φορές πρωταθλητής, κατάφερε κάτι που δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά ιπποδρομιακά χρονικά. Κέρδισε και τις 7 κούρσες της ημέρας!
Το μνημειώδες αυτό ρεκόρ δεν είναι μόνο εκπληκτικό για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και πανευρωπαϊκά, καθώς κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί μόλις μια φορά στο μακρινό 1996 από τον διάσημο Ιταλό τζόκεϋ Φράνκι Ντετόρι.
Τότε, στις 28 Σεπτεμβρίου 1996, στον ιππόδρομο του Άσκοτ στην Αγγλία, ο Dettori έκανε αυτό που έμεινε γνωστό ως «Magnificent Seven» Αυτός είναι άλλωστε ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο Γκράχαμ Σάρπ για το «αδύνατον που έγινε εφικτό», περιγράφοντας όλο το ιστορικού του μνημειώδους επιτεύγματος.
Το πώς δηλαδή οι μπουκμέηκερς έχασαν περί τα 40 εκατομμύρια λίρες και το πώς νοικοκυρές και μεροκαματιάρηδες κέρδισαν μικρές περιουσίες με ελάχιστα χρήματα, ποντάροντας στο να κερδίσει ο αγαπημένος τους τζόκεϋ όλες τις κούρσες.

Πηγή: iefimerida.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!