Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Από κόσκινο θα περάσουν οι συμβάσεις περίπου 50.000 δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίες μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με Προεδρικά Διατάγματα. Σύμφωνα με όσα είπε χθες στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπάρξει επανέλεγχος νομιμότητας όχι μόνο για τους 35.000 συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου αλλά και για εκείνους που μονιμοποιήθηκαν επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη και Βάσως Παπανδρέου.
Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το κλείσιμο 23 οργανισμών του Δημοσίου, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όσοι εντοπιστούν ότι δεν διέθεταν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για το διορισμό ή λάμβαναν και επιδόματα ανεργίας θα απολύονται.
Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση του ΥΠΔΜ με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος έκανε το σχόλιο «σιγά τα ωά» αμφισβητώντας το δημοσιονομικό όφελος από τα λουκέτα και υποστηρίζοντας ότι με τις δημοσιεύσεις στο εθνικό τυπογραφείο έχουμε απώλεια εσόδων που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 38 εκατ. ευρώ.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!