Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Για κάποιους είναι μια εύκολη (σχετικά) υπόθεση, ενώ για τους περισσότερους είναι μια μάλλον βάρβαρη κατάσταση η οποία δύσκολα συνηθίζεται.
Ο λόγος για το πρωινό ξύπνημα. Για τη στιγμή εκείνη που ενώ κοιμάσαι και ονειρεύεσαι, χτυπά το ξυπνητήρι με σκοπό να σε… «ξεβολέψει» και να σε ρίξει στον αγώνα της καθημερινότητας.
Επώδυνη διαδικασία που όμως μπορεί να γίνει λίγο ευκολότερη εάν αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε κάποια μικρά «μυστικά» τα οποία σίγουρα θα μας βοηθήσουν.
- Πίνουμε νερό πριν πάμε για ύπνο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το πρωί θα θέλουμε να σηκωθούμε για να επισκεφτούμε το μπάνιο. Όσο και αν νυστάζει κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην έμφυτη αυτή ανάγκη.
- Δεν κλείνουμε τα παντζούρια. Το πρώτο φως του ήλιου το πρωί και οι πρώτες αχτίδες βοηθούν στην παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό που αποτελεί φυσική πηγή ενέργειας. Ανοίγουμε τις κουρτίνες και αφήνουμε τον ήλιο να κάνει τη δουλειά του.
- Τρώμε πριν κοιμηθούμε. Από τους λόγους που νιώθουμε άκεφοι το πρωί είναι και το άδειο στομάχι. Φυσικά προτιμούμε ένα ελαφρύ γεύμα πριν πάμε για ύπνο που θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε πιο ήρεμα και ποιοτικά.
- Προσοχή στον ήχο του ξυπνητηριού! Ένας «σκληρός» ήχος σίγουρα δεν είναι ο πιο κατάλληλος αφού θα μας αγχώσει πριν ακόμα σηκωθούμε από το κρεβάτι. Αντιθέτως ένας ευχάριστος ήχος θα μας δημιουργήσει ευχάριστα συναισθήματα. Καλό επίσης είναι το ξυπνητήρι να βρίσκεται μακριά από το κρεβάτι, έτσι ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να σηκωθούμε για να το κλείσουμε.
- Λίγες πρωινές ασκήσεις. Δεν είναι απαραίτητο να πιάσουμε τα βαράκια με το που θα ανοίξουμε τα μάτια μας. Ακόμη και ένας μικρός περίπατος θέτει σε λειτουργία τις απαραίτητες ενδορφίνες που βοηθούν στην βελτίωση της διάθεσής μας.
-Απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας πρωινό. Στην Ελλάδα μπορεί να αρκούμαστε σε ένα φλιτζάνι καφέ, όλοι όμως γνωρίζουμε ότι ένα καλό πρωινό θα μας χαρίσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.
-Χαμογελάμε. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα χαμόγελο, ειδικά τη στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια μας, μπορεί να κάνει τη διαφορά! Χαμογελάμε και λέμε καλημέρα στη νέα μέρα.
σ.σ: βάζουμε Echoes.gr NetRadio ...αν δεν έχουμε κοιμηθεί με αυτό! Είναι δοκιμασμένο στους περισσότερους από εσάς με εξαίσια αποτελέσματα για ένα ήρεμο και ευχάριστο ξύπνημα :)
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!