Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Το σπιτικό γεύμα είναι για πολλούς από εμάς πολυτέλεια, καθώς οι καθημερινές υποχρεώσεις δε μας αφήνουν το περιθώριο χρόνου που χρειαζόμαστε για να το προετοιμάσουμε.
Έτσι, καταφεύγουμε συχνά σε έτοιμες λύσεις που μας κοστίζουν αρκετά χρήματα αλλά μας φορτώνουν και με περιττές θερμίδες.
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται διαδικτυακά στην επιθεώρηση Public Health Nutrition καταδεικνύει ότι το πρόχειρο φαγητό αλλά και κάθε είδους γεύμα σε ένα εστιατόριο μας οδηγεί να καταναλώσουμε περιττές ποσότητες ζάχαρης, λιπαρών και αλατιού και γενικότερα αυξάνει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους ηλικίας 20 έως 64 ετών. Τα στοιχεία αυτά προέρχονταν από τη δημοσκόπηση National Health and Nutrition Examination Survey.
Οι αναλύσεις έδειξαν ότι όσοι επέλεξαν να αγοράσουν ή να παραγγείλουν ένα έτοιμο γεύμα και όσοι επέλεξαν να φάνε σε εστιατόριο κατέληξαν να καταναλώσουν 200 επιπλέον θερμίδες την ημέρα σε σύγκριση με όσους κατανάλωσαν ένα σπιτικό γεύμα. Αυτές οι επιπλέον θερμίδες αντιστοιχούσαν περίπου στο 10% των συνολικών θερμίδων που καταναλώθηκαν την ημέρα αυτή.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι όταν καταναλώνουμε ένα έτοιμο γεύμα σπανίως σκεφτόμαστε να περιορίσουμε τις θερμίδες που θα πάρουμε την υπόλοιπη ημέρα. Έτσι, καταλήγουμε σε "πλεόνασμα" θερμίδων που κοστίζει στο δείκτη της ζυγαριάς αλλά και την υγεία μας.

http://www.onmed.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!