Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Με το σύγχρονο έργο «ωχ..Ηλέκτρα» του Αλέξη Καλλίτση, περιοδεύει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα. Το έργο θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Δάσους, στις 26 και 27 Αυγούστου.

Το έργο:
Η Ηλέκτρα αποφασίζει να επισκεφθεί ψυχολόγο, καθώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να βρει μόνη της λύση στα προβλήματά της.
«Είναι η πρώτη μου φορά που πάω σε ψυχολόγο. Εδώ και κάμποσο καιρό δεν έβρισκα το λόγο. Όμως γιατρέ μου τα 'παιξα και έπαθα μπορνιόκο. Έφτασα σ' αδιέξοδο. Έπαθα κοκομπλόκο. Με πιάνει τρόμος του κενού και έχω και ιλίγγους Κι άμα ρημαδοκοιμηθώ στον ύπνο βλέπω σβίγγους».
Έτσι λοιπόν προβληματισμένη και φορτισμένη μετά το θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα, τον οποίο σκότωσε η μητέρα της, Κλυταιμνήστρα μαζί με τον εραστή της, Αίγισθο, περιμένει τον αδερφό της, Ορέστη, να γυρίσει έπειτα από χρόνια απουσίας και να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα τους. Πραγματικά, ο Ορέστης έρχεται μαζί με το φίλο του, Πυλάδη, και παρέα με τον Παιδαγωγό του σκαρφίζονται διάφορους τρόπους εκδίκησης.
Τι γίνεται όμως, όταν εμφανίζεται το φάντασμα του Αγαμέμνονα; Όταν ο Ορέστης αδυνατεί ν' αποφασίσει να σκοτώσει την μητέρα του; Πόσες ανατροπές μπορούν να συμβούν;
Τελικά, η Ηλέκτρα θα βρει λύση ή θα τρελάνει και τον ψυχολόγο της;

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης

Προπώληση Εισιτηρίων: Στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Public, Seven Spots, ΙΑΝOS, Reload Stores.
Μέσω internet από το www.Viva.gr, ή στο τηλέφωνο 11876

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!