Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η εικόνα είναι συγκλονιστική και δεν χρειάζεται καν λεζάντα: σε ζωολογικό κήπο της Δαμασκού, άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, σκοτώνουν ένα λιοντάρι και το τρώνε για να μη λιμοκτονήσουν.
Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμο διαμέσου των social media δείχνει τρεις άνδρες να έχουν σκοτώσει το λιοντάρι και να προσπαθούν να το τεμαχίσουν για να φάνε.
Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, η φωτογραφία φαίνεται να προέρχεται, σύμφωνα με τον Independent από το ζωολογικό κήπο Al-Qarya al-Shama Zoo, σε ανατολικό προάστιο της Δαμασκού.
Κάποιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το ζώο πέθανε από άλλα αίτια και οι άνθρωποι έσπευσαν να φάνε το κρέας του και να γδάρουν τη γούνα του για να ζεσταθούν.
Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα υψηλόβαθμων Σύρων κληρικών εξέδωσαν διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται στους ανθρώπους να τρώνε ακόμη και κρέατα ζώων που κανονικά απαγορεύεται από τον ισλαμικό νόμο προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα.
Σύμφωνα με το think tank, Oxford Research Group, 11.420 παιδιά και εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των εχθροπραξιών στη χώρα.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!