Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ένας νεαρός από το Νιούπορτ της Ουαλίας,ο Τζέιμς Χάουελς έχει κάθε λόγο να αναζητεί απεγνωσμένα στη χωματερή τον σκληρό δίσκο που πέταξε. Ο δίσκος, όπως υποστηρίζει, περιέχει 7.500 εικονικά νομίσματα bitcoin, η πραγματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 28χρονος δηλώνει ότι άρχισε να συλλέγει bitcoin το 2009, την εποχή που η αξία του ήταν μηδαμινή. Σταμάτησε έναν χρόνο αργότερα, όταν χάλασε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του λόγω υπερθέρμανσης. Φρόντισε, όμως, να κρατήσει τον σκληρό δίσκο, τον φύλαξε σε ένα συρτάρι και μετά από λίγο ξέχασε την ύπαρξή του.
 Όλα αυτά μέχρι που ο... αφηρημένος Χάουελς έμαθε πόσο αξίζει σήμερα το μπίτκοϊν, η αξία του οποίου ξεπέρασε την Τετάρτη, για πρώτη φορά, τα 1.000 δολάρια.

Ήταν, ωστόσο, πολύ αργά γιατί είχε πετάξει τον δίσκο κάνοντας ένα μεγάλο "ξεκαθάρισμα" στο σπίτι του "κάποια στιγμή μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούλιο", όπως είπε ο ίδιος. Μαζί με το σκληρό δίσκο έχασε και 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το χειρότερο για τον Βρετανό είναι ότι ξέρει πολύ καλά πού βρίσκεται ο θησαυρός του: σε ένα χώρο απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ.

Παρά ταύτα, το πρόβλημα είναι ότι ο χώρος αυτός έχει το μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου. "Όταν τον είδα, η πρώτη μου σκέψη ήταν: Τετέλεσται", εξήγησε μιλώντας στο BBC. "Ο διευθυντής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου όταν μου εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια", πρόσθεσε.

Η μοναδική του ελπίδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι η οργάνωση μιας έρευνας σε... μεγάλη κλίμακα.

«Το κάνουν, όταν αναζητούν αποδείξεις (σ.σ. για εγκλήματα). Όμως αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή 15-20 άνθρωποι, με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Δεν έχω τα μέσα να χρηματοδοτήσω μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω πίσω τα λεφτά μου...» κατέληξε ο παρ' ολίγον εκατομμυριούχος.
Δείτε το παρακάτω link  http://youtu.be/6FarT93AIQk
real.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!