Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μπροστά σε αυτό που μπορεί να αποδειχτεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στημένων αγώνων ποδοσφαίρου εδώ και δεκαετίες βρίσκεται η Βρετανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, το βράδυ της Τετάρτης η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων με την κατηγορία ότι έστηναν ματς των αγγλικών πρωταθλημάτων. Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να είναι ο ατζέντης Ντέλροϊ Φέσεϊ που είχε αγωνιστεί και στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μπόλτον.

Όπως αναφέρεται τα στησίματα των αγώνων γινόταν από ανθρώπους στην Ασία και είχαν ως πεδίο δραστηριότητας τα ματς των μικρότερων κατηγοριών, που μπορούσαν εύκολα να περάσουν απαρατήρητα. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων αγώνων μπορούσαν να... κανονιστούν ακόμη και με ένα σχετικά ευτελές ποσό γύρω στις 50.000 στερλίνες (περίπου 60.000 ευρώ).

Η Telegraph τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που οι Αρχές καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσουν σε συλλήψεις υπόπτων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αρχές σημειώνουν ότι: «Έξι άνδρες συνελήφθησαν στη χώρα ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση προσυμφωνημένων αγώνων. Η επιχείρηση έχει επικεντρωθεί επάνω στην ύπαρξη διεθνούς παράνομης στοιχηματικής οργάνωσης. Η NCA (National Crime Agency), είναι σε διαρκή συνεργασία με την Επιτροπή Στοιχηματισμού και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) της χώρας».
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!