Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ένα τεστ αγάπης δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι ένα καλό... crash test που δείχνει με ακρίβεια και ασφάλεια κατά πόσον θα πετύχει ένας γάμος, άσχετα από τις ρητές δηλώσεις των προθέσεων του νιόπαντρου ζευγαριού.
Όπως αναφέρουν οι μελετητές, η υποσυνείδητη εικόνα που έχει ο ένας σύντροφος για τον άλλο είναι ένας πολύ καλός δείκτης πρόβλεψης της επιτυχίας ενός γάμου.
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής James McNulty, ανέφερε στο BBC ότι το νέο αυτό τεστ αναδεικνύει τα πραγματικά συναισθήματα του ενός για τον άλλο σύντροφο, άσχετα με το τι λένε ή ακόμη και με το τι παραδέχονται στον εαυτό τους.
Οι μελετητές έβαλαν 135 νιόπαντρα ζευγάρια να αξιολογήσουν το γάμο τους.
Κατόπιν, σε κάθε έναν από τους συντρόφους έδειξαν φωτογραφία του άλλου για ένα τρίτο του δευτερολέπτου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο εγκέφαλος προλαβαίνει να "δει" την εικόνα αλλά δεν καταγράφεται στο συνειδητό ότι την είδε. Μετά ζήτησαν από τους συντρόφους που είδαν τις φωτογραφίες να αξιολογήσουν λέξεις όπως "σπουδαίο", "υπέροχο", "τρομερό", "τρομακτικό" ως θετικές ή αρνητικές. Η ταχύτητα με την οποία αξιολόγησαν τις λέξεις ήταν δείκτης των πραγματικών τους συναισθημάτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Το πείραμα βασίστηκε στη θεωρία που υποστηρίζει ότι μια εικόνα που βλέπουμε μας βάζει αυτόματα σε μια θετική ή αρνητική νοητική κατάσταση.
Οι επιστήμονες ανέμεναν ότι οι σύντροφοι που ήταν σε μια θετική κατάσταση βλέποντας το σύντροφό τους, θα αξιολογούσαν πιο γρήγορα ως θετικές τις λέξεις "σπουδαίο", "υπέροχο" και σε περισσότερο χρόνο τις λέξεις "τρομερό", "τρομακτικό" ως αρνητικές.
Οι μελετητές συνέχισαν να παρακολουθούν την κοινή ζωή των ζευγαριών. Τα ζευγάρια που έμπαιναν σε αρνητική κατάσταση όταν έβλεπαν ο ένας τον άλλο, μετά από 4 χρόνια δήλωναν πολύ πιο δυστυχισμένα στο γάμο τους και πολλά μάλιστα είχαν χωρίσει.  
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!