Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο διάσημος και πανάκριβος γαλλικός οίκος μόδας Louis Vuitton αποφάσισε να κατασκευάσει στο κέντρο της Μόσχας ένα εκθεσιακό κέντρο, στο στυλ μια γιγαντιαίας βαλίτσας με το χαρακτηριστικό χρυσό λογότυπο της εταιρείας, για να φιλοξενήσει έκθεση με τίτλο "Η ψυχή του Ταξιδιού" και να προωθήσει τα υπερπολυτελή προϊόντα της.
Όμως, η κατασκευή - ύψους 9 μέτρων και μήκους 30 μέτρων - στην ιστορική Κόκκινη Πλατεία εξόργισε τους Μοσχοβίτες και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, ορισμένοι βουλευτές επέκριναν την κυβέρνηση ότι με αυτή την κατασκευή υποτιμά έναν "ιερό χώρο" του ρωσικού κράτους.
Οι Μοσχοβίτες χαρακτήρισαν "αίσχος" την γιγαντιαία βαλίτσα σε ένα τέτοιο χώρο και κατηγόρησαν τις αρχές που επέτρεψαν την κατασκευή της σε ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία της Ρωσίας, δίπλα στο Κρεμλίνο και το μαυσωλείο του Λένιν.
Τελικά, ο δήμαρχος της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι η κατασκευή θα απομακρυνθεί από την Κόκκινη Πλατεία, εντός των επόμενων ημερών, αν και εξαρχής δεν είχε δώσει άδεια για την κατασκευή του διάσημου γαλλικού οίκου.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!