Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013


Πλούσιο θέαμα υπόσχεται το πρόγραμμα και αυτού του Σαββατοκύριακου που περιλαμβάνει πολλούς και ενδιαφέροντες αγώνες στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ενδιαφέρον υπάρχει και εντός των συνόρων με τη διεξαγωγή του ντέρμπι των αιωνίων , ένα παιχνίδι στο οποίο όμως δεν πρόκειται να κάνω καμιά αναφορά αφού δεν υπάρχει κανένας ποδοσφαιρικός λόγος να ασχολείται κανείς με ένα ματς που το κύριο ερώτημα είναι αν θα διεξαχθεί υπό  συνθήκες αθλητικές ή πολεμικές. Ας ασχοληθούν αυτοί που εξυπηρετούνται από αυτή την κατάσταση. 
Ας δούμε τι περιλαμβάνει το μενού αναλυτικά.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Το πρόγραμμα άρχισε από χθες Παρασκευή με τη διεξαγωγή του ντέρμπι της Βαρκελώνης ανάμεσα στην Barcelona και την Espanyol που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους Blaugrana με 1-0. Η νίκη για την ομάδα του Martino ήρθε δύσκολα με ένα γκολ του φορμαρισμένου Alexis στο 68’ μετά από μαγική μπαλιά του Neymar . Ήταν η έβδομη φετινή ασίστ του Βραζιλιάνου που οδηγεί το σχετικό πίνακα της Primera . Η Espanyol αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι μόνη αυτή έκοψε μέχρι στιγμής βαθμούς από την Atletico,  αφού παρατάχθηκε με δυναμική και πειθαρχημένη αμυντική τακτική και με λίγη τύχη θα μπορούσε να φύγει με βαθμό από το Camp Nou. Σημείο αναφοράς του αγώνα η αφλογιστία και η μέτρια εικόνα του Messi για τέταρτο συνεχόμενο ματς, κάτι που είχε να συμβεί από τον Απρίλιο του 2011. Πλέον η Barcelona έφτασε τους 34 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα για να δει αν θα διευρυνθεί ή θα παραμείνει η διαφορά από τους διώκτες της. Η Atletico Madrid υποδέχεται  στο Vicente Calderon, την Κυριακή στις 18.00, την Athletic Bilbao του Ernesto Valverde που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Villareal. Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που θα μεταδοθεί από το OTE Sport 2. Η Real αγωνίζεται το Σάββατο στις 21.00, στο Vallecas απέναντι στην Rayo που φέτος απογοητεύει και λογικά δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στη έξοδο αυτή στα περίχωρα της Μαδρίτης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το χορό των αναμετρήσεων της Bundesliga άνοιξε ήδη η πρωτοπόρος  Dortmund την Παρασκευή και μάλιστα με μια επιβλητική νίκη επί της Stuttgart με 6-1. Γεγονός του αγώνα , ειδικά για τους Έλληνες φιλάθλους, η συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο 19’ με εντυπωσιακή κεφαλιά ισοφαρίζοντας το γκολ του Karim Haggui και ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη ανατροπή και τον τελικό θρίαμβο της ταξιαρχίας του Jurgen Klopp. Τα υπόλοιπα γκολ σημείωσαν ο συνήθης ύποπτος Lewandowski (3), Reus και Aubameyang. Είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό να παίρνουν αγώνες στα πόδια τους ειδικά ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με τη Ρουμανία. Σήμερα αγωνίζονται οι κύριοι ανταγωνιστές της Dortmund με την Bayern να φιλοξενείται στο Hoffenheim και τη Leverkusen στην έδρα της ουραγού Braunschweig. Οι αγώνες ξεκινούν στις 16.30 και μεταδίδονται από OTE Sport 2 και OTE Sport 4 αντίστοιχα.

ΑΓΓΛΙΑ

Στην Αγγλία συνεχίζεται η μεγάλη μάχη με 6 τουλάχιστον ομάδες να διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες την κορυφή ενώ κανείς δεν μπορεί να διαγράψει εύκολα τις ομάδες του Manchester παρά το κακό ξεκίνημα. Κυριαρχεί βέβαια το μεγάλο ντέρμπι στο Λονδίνο ανάμεσα σε Arsenal και Liverpool ( Σάββατο, 19.30μ.μ, OTE Sport 1) όπως και το παιχνίδι Everton-Tottenham ( Κυριακή, 15.30 μ.μ, OTE Sport 1). Ενδιαφέρουσες και οι αναμετρήσεις της Newcastle με την Chelsea (Σάββατο 14.45 , OTE Sport 1) και Fulham-Manchester Und ( Σάββατο, 17.00, OTE Sport 1).

ΙΤΑΛΙΑ

Στη γειτονική μας χώρα το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται εξ ολοκλήρου στο φαινόμενο ROMA και στο μέχρι που μπορεί να φτάσει. Η ομάδα του Rudi Garcia φιλοξενείται στο Τορίνο από την τοπική ομάδα (Κυριακή 3/11 21.45,, OTE Sport 1) έχοντας αέρα 5 βαθμών από Napoli και Juventus και 11 από την 4η Inter. H Juve έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στην Parma, την μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βάλει γκολ στη Roma (Σάββατο 19.00, OTE Sport 3) και η Napoli υποδέχεται την αδύναμη Catania (Σάββατο 2/11 21.45, OTESport 3). Σημαντικά παιχνίδια και τα Milan-Fiorentina (Σάββατο 21.45) και Udineze-Inter (Κυριακή 3/11 16.00).

Κλείνουμε με το αναλυτικό πρόγραμμα της Superleague.

Σάββατο 2/11 (15.00): ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς, Novasports 2
Σάββατο 2/11 (17.15): ΠΑΟΚ – Εργοτέλης,
Novasports 2
Σάββατο 2/11 (19.30): Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός,
Novasports 1
Κυριακή 3/11 (15.00):
Kαλλονή – Πανιώνιος, Novasports 2
Κυριακή 3/11 (17.15): Λεβαδειακός – Ξάνθη,
Novasports 2
Κυριακή 3/11 (17.15): Πανθρακικός – Αστέρας Τρίπολης,
Novasports 3
Κυριακή 3/11 (17.15): Απόλλων – Βέροια,
Novasports 7
Κυριακή 3/11 (19:30): ΟΦΗ – Αρης,
Novasports 1
Δευτέρα 4/11 (19.30): Ατρόμητος – Παναιτωλικός,
Novasports
1

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!