Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

"Πέντε λεπτά ύπνο ακόμα", η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό με το χτύπημα του ξυπνητηριού. Ειδικά μετά από ξενύχτι, τα μάτια δυσκολεύονται να ανοίξουν και η κατάσταση απαιτεί δραστικά μέτρα! Παρ' όλα αυτά υπάρχουν τρόποι για να ξεκινήσετε πιο θετικά την ημέρα σας και να γεμίσετε ενέργεια χωρίς υπερβολικές θυσίες. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας δείξουν το δρόμο για να γίνετε οι "πρωινοί τύποι" που θαυμάζουν όλοι...

Αφήστε μακριά το ξυπνητήρι από το κρεβάτι σας
 
Μην κάνετε το λάθος και αφήσετε το ξυπνητήρι στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι, γιατί κινδυνεύετε να το κλείσετε χωρίς δεύτερη σκέψη! Εάν χρησιμοποιείτε το ξυπνητήρι του smartphone σας, ανεβάστε την ένταση, ώστε να μην διευκολύνει τον ύπνο σας. Άλλωστε, ποιός θέλει να κοιμηθεί, όταν υπάρχει στο δωμάτιο ένας ήχος που θυμίζει σειρήνα πυροσβεστικού οχήματος; Βέβαια, για ένα πιο ευχάριστο ξύπνημα, προτιμήστε να ξυπνήσετε με το αγαπημένο σας τραγούδι και όχι με το κλασσικό "μπιπ".

Πατήστε το off στα κινητά και την τηλεόραση το βράδυ

Εάν θέλετε να σηκωθείτε χωρίς γκρίνια... πρέπει να έχετε "χορτάσει" ύπνο. Για να μπορέσετε να κοιμηθείτε εύκολα, καλό είναι να έχετε απενεργοποιήσει κάθε συσκευή που μπορεί να τραβήξει την προσοχή σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μόνο έτσι, θα χαλαρώσετε και θα προετοιμαστείτε πνευματικά για ύπνο. Σίγουρα, είναι δύσκολο να κοιμηθείτε από τις 9 το βράδυ, αλλά καλό είναι να "κλείνετε" τουλάχιστον οχτώ ώρες ύπνου για το καλό της υγείας σας.

Φάτε πρωινό με πρωτεΐνες

Το ρητό "το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας" ισχύει 100%, ειδικά εάν είστε ξενύχτηδες. Μπορεί ένα σκέτο φλιτζάνι καφέ και ένα κουλουράκι να μοιάζει με την τέλεια λύση... αλλά δεν είναι στην ουσία! Ο βραδινός ύπνος αφήνει το μεταβολισμό και το σάκχαρο στο αίμα να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Γι’ αυτό χρειάζεστε ένα υγιεινό πρωινό για να αναζωογονηθείτε. Προτιμήστε τις πρωτεΐνες από τα πολύχρωμα φρούτα, τα λαχανικά, το γιαούρτι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Εάν είστε λάτρεις του γάλατος, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι με γάλα σόγιας, ώστε να γεμίσετε με ασβέστιο.

"Χειροκροτήστε" τον εαυτό σας... που δεν πατήσατε αναβολή!

Και όμως, δεν πατήσατε το κουμπί της αναβολής. Έτσι, έχετε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε για τη δουλειά και να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας. Με άλλα λόγια, έχετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την εφημερίδα σας, να βάλετε στο τέρμα μουσική ή απλά να πιείτε ένα ακόμη φλιτζάνι καφέ. Γενικά, προχωρήστε σε ό,τι σας ευχαριστεί, ώστε να ξεκινήσετε με όρεξη το 24ωρο σας.

Μη διστάσετε να κάνετε ένα δροσερό ντους

Εάν δεν έχετε προλάβει να κάνετε ντους από το βράδυ, ξυπνήστε πιο νωρίς το πρωί και ρίξτε άφθονο δροσερό νερό στο κεφάλι σας. Κάτι τέτοιο, όχι μόνο θα "ανοίξει" το μάτι σας, αλλά θα σας αναζωογονήσει κιόλας. Εάν δεν έχετε όρεξη π.χ. να ισιώσετε τα μαλλιά σας, στεγνώστε τα γρήγορα και κάντε μια χαλαρή γαλλική πλεξούδα. Κάτι τέτοιο θα αποκρύψει το φριζάρισμα και θα προσφέρει στυλ στην εικόνα σας μέσα σε δέκα λεπτά.

Κάντε γυμναστική με την ανατολή του ηλίου

"Ναι" ακούγεται μια δύσκολη αποστολή, αλλά μπορεί να σας χαρίσει απίστευτη ενέργεια. Η γυμναστική νωρίς το πρωί θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και τα επίπεδα αδρεναλίνης σας, με αποτέλεσμα να ξυπνήσετε γρήγορα! Για όσους χρειάζονται ένα ακόμη κίνητρο, αξίζει να αναφερθεί ότι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η άσκηση πριν το πρωινό γεύμα καίει περισσότερες θερμίδες και σας οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Ανοίξτε διάπλατα τα παράθυρα για να μπει φως

Το φως του ηλίου και ο καθαρός αέρας μπορούν να σας μετατρέψουν σε έναν πρωινό τύπο, αφού θα οδηγήσουν το σώμα σας προς την εγρήγορση.  Οι ακτίνες του ηλίου θα ξυπνήσουν το πνεύμα σας και θα σας πείσουν ότι: "μια νέα ημέρα ξεκινά". Εάν ο καιρός στο δρόμο είναι μουντός, τότε μη διστάσετε να ανοίξετε σχεδόν όλα τα φωτιστικά δαπέδου, ώστε να απλωθεί το φως μέσα στο χώρο.

Κρατήστε τους νέους ρυθμούς σας... σαν μια ρουτίνα!

Για να συνηθίσει το σώμα στους νέους ρυθμούς, πρέπει να σηκώνεστε την ίδια ώρα καθημερινώς, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα! Σίγουρα μπορείτε να βάλετε το ξυπνητήρι μια ώρα αργότερα από το συνηθισμένο, αλλά δεν πρέπει να κοιμάστε μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Σε μια τέτοια περίπτωση, όχι μόνο θα ξυπνήσετε με πονοκέφαλο, αλλά θα χαλάσετε και τους ρυθμούς σας...

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!