Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οι γιατροί συνιστούν να αποφεύγουμε τα λιπαρά στη διατροφή μας και να γυμναζόμαστε τακτικά.
 Ακόμη κι αν δεν ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους, μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς και σε φόρμα! Μάθετε ποιες είναι οι κακές συνήθειες που μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικές για την υγεία μας.
1. Κάνουμε «κοπάνα» από το γυμναστήριο
Η συχνή γυμναστική μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση και πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα να… τεμπελιάζουμε την υπόλοιπη ημέρα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι «fit τεμπέληδες» παρουσιάζουν μεγαλύτερους δείκτες θνησιμότητας, ακόμη κι αν γυμνάζονται 45 με 60 λεπτά σε καθημερινή βάση.
2. Τρώμε πολλά λιπαρά το πρωί
Το καλό πρωινό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Obesity δείχνει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλά λιπαρά στο πρωινό τους και επιλέγουν ένα πιο ελαφρύ βραδινό χάνουν το διπλάσιο βάρος από αυτές που τρώνε ελαφρύ πρωινό και κανονικό βραδινό, έστω κι αν η πρόσληψη θερμίδων είναι συνολικά η ίδια. Παράλληλα, οι γυναίκες της πρώτης ομάδας που συμμετείχαν στη μελέτη παρουσίαζαν κατά 1/3 λιγότερα τριγλυκερίδια, τα λιπαρά του αίματος που συμβάλλουν στην καρδιοπάθεια. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Daniela Jakubowicz από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, η οποία ήταν επικεφαλής της σχετικής μελέτης, το σώμα μας καίει πιο αποτελεσματικά το λίπος τις πρωινές ώρες, οπότε μπορούμε να τρώμε άφοβα ό,τι θέλουμε πριν τις 9 το πρωί.
3. Πίνουμε πολύ καφέ
Οι γυναίκες που πίνουν τέσσερις ή και περισσότερες κούπες καφέ ημερησίως διατρέχουν κατά 20% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, δηλώνουν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, δύο χημικές ουσίες που ανεβάζουν τη διάθεση. Παράλληλα, πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ο καφές προλαμβάνει και τον καρκίνο στο συκώτι.
4. Καταναλώνουμε πολλούς υδατάνθρακες
Τα ζυμαρικά και οι πατάτες ανήκουν στις «απαγορευμένες τροφές» όταν κάνουμε δίαιτα, δεν είναι όμως όλοι οι υδατάνθρακες βλαβεροί. Μερικοί μάλιστα ενισχύουν την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος, όταν τους καταναλώνουμε στην κατάλληλη θερμοκρασία. Όταν αφήνουμε τα ζυμαρικά και τις βραστές (όχι τις τηγανητές!) πατάτες να κρυώσουν, αναπτύσσονται ορισμένες «ανθεκτικές» αμυλούχες ουσίες στο παχύ έντερο, οι οποίες βοηθούν τα υγιή βακτήρια να αναπαραχθούν. Αυτή η διαδικασία καταπολεμά τη φλεγμονή στο παχύ έντερο, η οποία συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
inews.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!