Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013


Μετά και την κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας μπορούμε να πούμε ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη. Όσο δε θα πλησιάζει ο καιρός τόσο μεγαλύτερη σημασία θα έχει η συμμετοχή των Ελλήνων διεθνών στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται. Αυτή την εβδομάδα την παράσταση έκλεψε ο Γιώργος Καραγκούνης ενώ σημαντική και η επανεμφάνιση του Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια της Granada. Αναλυτικά :

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ : Η απομάκρυνση του Martin Jol από τον πάγκο της Fulham σήμανε και την επιστροφή του αρχηγού της Εθνικής μας στην αρχική ενδεκάδα. Ο Καραγκούνης ήταν ο ηγέτης που έλειπε τόσο καιρό από το Graven Cottage και οδήγησε τη Fulham σε μια υπερπολύτιμη νίκη με 2-0 επί της Aston Villa. Η εκπληκτική του εμφάνιση επιβραβεύτηκε αρχικά από τους οπαδούς της Fulham στο 73ο λεπτό όταν και αντικαταστάθηκε εν μέσω αποθέωσης και στη συνέχεια από το σύνολο του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου της Αγγλίας.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ : Δύσκολη ημέρα για τον Παπασταθόπουλο αλλά και τη Dortmund γενικότερα που περνά περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίματος. Η εντός έδρας ήττα με 0-1 από τη Leverkusen την έφερε 10 πόντους πίσω από την Bayern ενώ ο Sokratis αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ : Μετά το ντεμπούτο της προηγούμενης εβδομάδας βρέθηκε πάλι εκτός αποστολής της Bremen στην εντός έδρας συντριβή με 0-7 από τη Bayern .
ΣΑΜΑΡΑΣ : Εκτός αποστολής της Celtic στην εκτός έδρας νίκη με 0-5 επί της Motherwell.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ : Νίκη επιτέλους , μετά από συνεχόμενες ισοπαλίες, για τη Roma επί της Fiorentina με 2-1 , με τον Τόρο να παρακολουθεί τον αγώνα από τον πάγκο των αναπληρωματικών.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ  : Οι εξαιρετικές εμφανίσεις έστω και ως αλλαγή εξαργυρώθηκαν με την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα της Genoa στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Cagliari. Έγινε αλλαγή στο ημίχρονο κι ενώ η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1, αλλά η έμπνευση αυτή του Gasperini δεν αποδείχθηκε σωστή αφού με δυο γκολ στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ κι έφτασαν στη νίκη με 2-1.

ΚΟΝΕ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Ήττα για τη Bologna στο Renato DallAra από τη φορμαρισμένη και πρωτοπόρο Juventus με 0-2 με τον Κονέ να αγωνίζεται για 90 λεπτά και τον Χριστοδουλόπουλο να παραμένει στον πάγκο  χωρίς να χρησιμοποιηθεί.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ : Απών ,λόγω της αποβολής του στο προηγούμενο  παιχνίδι με τη Milan, στην εκτός έδρας ήττα της Catania με 2-0 από τη Sampdoria.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ : Αγωνιστική Copa del Ray στην Ισπανία και επιτέλους συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα για τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα. Η Granada αγωνίστηκε εκτός  έδρας με την άσημη Alcorcon την οποία και νίκησε με 0-2 μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: Βασικοί για 90’ λεπτά στην εκτός έδρας ήττα της Levante με  1-0 από τη Recreativo Huelva για το Copa del Ray. Πάντως είναι θετικό ότι οι δυο Έλληνες παίκτες αγωνίζονται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βασικοί.


ΓΚΕΚΑΣ :  Ήττα για την Konyaspor με 2-1 από τη Akhisar για το Τουρκικό πρωτάθλημα με τον Φάνη εκτός αποστολής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!