Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μπορεί για κάποιους τα Χριστούγεννα να είναι συνώνυμα με το κρύο, το αναμμένο τζάκι και τα χιονισμένα τοπία, για όσους όμως αγαπούν τη ζεστή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και μαγεύονται με τις παραλίες κάτω από τον καυτό ήλιο, υπάρχους μέρη που τα προσφέρουν απλόχερα!

Κάντε τη διαφορά! Ταξιδέψτε μακριά, σε μέρη ηλιόλουστα και ζεστά, όπου όμορφες παραλίες και εξωτικές μυρωδιές και γεύσεις θα σας παρασύρουν!
Το Conde Nast Traveller μας προτείνει μοναδικούς προορισμούς για καλοκαιρινές αποδράσεις στη μέση του χειμώνα.

Βερμούδες


Πότε να πάτε: Οκτώβριο – Μάρτιο
Το αρχιπέλαγος των Βερμούδων στην καρδιά του Ατλαντικού μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από καρτ ποστάλ. Παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά και πολυτελή καταλύματα δημιουργούν ένα ονειρεμένο σκηνικό.
Οι παραλίες κατά μήκος του South Shore είναι οι καλύτερες του νησιού, ενώ ο κόλπος Horseshoe είναι ο πιο δημοφιλής και ο κόλπος Warwick Long είναι εξίσου δελεαστικός. Στο ένα άκρο του Horseshoe υπάρχει ένα μικρό κομμάτι άμμου, αποκομμένο από το υπόλοιπο κομμάτι της ακτής με ένα βραχώδες ύψωμα, αποτελώντας το ιδανικό μέρος για ρομαντικές βουτιές.

Ταϊλάνδη


Πότε να πάτε: Νοέμβριο – Μάρτιο
Τα νησιά της Ταϊλάνδης θα μπορούσαν να περιγραφούν ως ο παράδεισος των ναυαγών. Λευκή άμμος, ρουστίκ καλύβες στην παραλία, αιώρες που λικνίζονται στον αέρα ανάμεσα σε δύο φοίνικες μπροστά στα τιρκουάζ νερά της θάλασσας... Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να επιλέξετε αυτόν τον προορισμό και ο καθένας από αυτούς θα σας προσφέρει κάτι τελείως διαφορετικό. Από τα ιαματικό λουτρά του Koh Samui μέχρι τις μαγευτικές παραλίες του Koh Lipe, αυτό το νησί έχει ότι μπορεί κανείς να ζητήσει για τις ιδανικές διακοπές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Κανάρια Νησιά


Πότε να πάτε: Όλο το χρόνο
Στα Κανάρια Νησιά έχει καλοκαίρι όλο το χρόνο, με τη θερμοκρασία να διατηρείται κατά μέσο όρο στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι τα Γκραν Κανάρια, η Τενερίφη, η Φουερτεβεντούρα και το Λανζαρότε, αλλά υπάρχουν τρία ακόμα μικρότερα νησιά, που αξίζουν να τα επισκεφθείτε, τα La Palma, El Hierro και La Gomera. Λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης έχουν παραμείνει ανέπαφα και είναι ιδανικά για μια ενδιαφέρουσα αναζήτηση.

Αίγυπτος


Πότε να πάτε: Οκτώβριο-Δεκέμβριο
Οι οάσεις της Δυτικής Αίγυπτος αποτελούσαν πάντα μοναδικά καταφύγια στη μέση ενός όμορφου και άγριου τοπίου. Τα μικρά ξενοδοχεία της περιοχής, διακοσμημένα σύμφωνα με την τοπική κουλτούρα και με σεβασμό στο περιβάλλον αποτελούν την ιδανική επιλογή για στιγμές χαλάρωσης και ανανέωσης. Επιλέξτε την όαση της Σίβα για τους αρχαίους ναούς της, τις θερμές πηγές και το πανέμορφο τοπίο με τις μεγάλες, κινούμενες θίνες.

Μπαχάμες


Πότε να πάτε: Νοέμβριο - Δεκέμβριο και το Μάρτιο
Το νησί Harbour στις Μπαχάμες μπορεί κάποτε να ήταν κρυσφύγετο περατικών θησαυρών και ένα μέρος όπου απαγορευόταν η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, σήμερα όμως έχει μετατραπεί σε ένα εκκεντρικό θέρετρο, όπου κάθε βράδυ συναγωνίζεται σε διασκέδαση και ζωντάνια το προηγούμενο. Η άμμος είναι ροζ, τα νερά τιρκουάζ με πράσινες χελώνες και πορτοκαλί αστερίες και πολύχρωμα πουλιά πετούν από δέντρο σε δέντρο. Οι ώρες στην παραλία είναι χαλαρωτικές και ατελείωτες και ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει για πάντα.
news.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!