Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μερικοί κήποι μοιάζουν να φτιάχτηκαν για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Δείτε τους και μπείτε σε ένα κόσμο παραμυθιού από τη Νέα Υόρκη ως το Λονδίνο!


Νέα Υόρκη
Φύλλα, ξύλα, κλαδιά, φλοιοί δέντρων και άλλα φυσικά υλικά από τους κήπους χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν μινιατούρες από εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης όπως το Yankee Stadium, ο καθεδρικός του St. Patrick, η γέφυρα του Μπρούκλιν και το Rockefeller Center. Στη συνέχεια, πάνω από 20 τρενάκια κάνουν μια ονειρική διαδρομή ανάμεσα σε όλα αυτά τα μίνι-αξιοθέατα. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του κήπου έχουν φροντίσει και για τα μεγάλα “παιδιά” αφού τα απογεύματα μπορούν να απολαύσουν το θέαμα συντροφιά με κοκτέιλ.






 







Ατλάντα
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο φώτα LED επιστρατεύονται για να στολίσουν τα φυτά και τα δέντρα του κήπου δημιουργώντας ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.









Φοίνιξ
Οι κήποι της πόλης είναι αφιερωμένοι στα φυτά της ερήμου και τις μέρες των Χριστουγέννων αποκτούν ειδυλλιακή όψη αφού φωτίζονται με 8.000 φαναράκια. Στο σκηνικό συμπληρώνουν χορωδίες που τραγουδούν γιορτινά τραγούδια φορώντας ρούχα εμπνευσμένα από τα παραμύθια του Ντίκενς.








Ντένβερ
Οι κήποι της πόλης αποκτούν hi-tech εορταστική όψη και μεταμορφώνονται σε μαγικά τοπία μέσα από ένα εκατομμύριο φωτάκια, συγχρονισμένα στο ρυθμό χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.











Πενσιλβανία 
Το πελώριο θερμοκήπιο περιλαμβάνει όλα τα χειμερινά φυτά και δέντρα που βάζει ο νους σας, τα οποία στολίζονται στο πνεύμα των ημερών. Την τιμητική τους έχουν τα φρούτα με εκατοντάδες κόκκινα και πράσινα μήλα να κοσμούν την είσοδο ενώ ένα έλατο έχει στολιστεί με 175 αχλάδια από φυσητό γυαλί.








Βανκούβερ
Οι κήποι στο νησάκι Victoria κοντά στο Βανκούβερ έχει όλα όσα χρειάζονται για να μετατραπεί στο ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, από δικό του παγοδρόμιο και αμέτρητα φωτάκια μέχρι χορωδίες και μπάντες χάλκινων και πνευστών που παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.








Λονδίνο
Για πρώτη φορά οι Royal Botanic Gardens του Kew ανοίγουν τις πόρτες στο κοινό για μια νυχτερινή φαντασμαγορική εμπειρία. Κατά μήκος μιας διαδρομής περίπου 1,5 χιλιομέτρου συναντάμε φωτισμένα δέντρα, μονοπάτια και διάφορα installations φωτός και ήχου, που περιλαμβάνουν από γεωμετρικά σχήματα μέχρι ήχους της Μεσογείου. Στο τέλος της διαδρομής υπάρχει και το χριστουγεννιάτικο χωριό.





Πηγή: http://www.arttravel.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!