Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

H Kosmocar-VW, σημείωσε δυο ρεκόρ Guinness χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα ρεκόρ επιτεύχθησαν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, διασχίζοντας 9 ηπειρωτικά διαμερίσματα της Ελλάδας και αφού διανύθηκαν πάνω από 1.577 χλμ. σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα δυο αυτοκίνητα ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη και τερμάτισαν στη Κόρινθο.

Πρόκειται για ένα VW Polo με πετρελαιοκινητήρα 1.2 TDI 75 ίππων συνδυασμένο με τη νέα τεχνολογία εξοικονόμησης καύσιμου BlueMotion και ένα VW Golf με βενζινοκινητήρα 1.4 TSI 140 ίππων εξοπλισμένο με ενεργό σύστημα διαχείρισης κυλίνδρων (ACT).

Και τα δυο αυτοκίνητα εφοδιάστηκαν με τα εξελιγμένα καύσιμα της ΕΚΟ, Diesel Ekonomy και ΕΚΟ 95 Εkonomy. Ανακοινώθηκε ότι το ρεκόρ στη κατηγορία των ντίζελ ήταν 2,96 λίτρα/100 χλμ. και στη κατηγορία της βενζινοκίνητων 3,42 λίτρα/100χλμ.

Στο τέλος της διαδρομής ο οργανισμός Guinness World Records, αξιολόγησε όλα τα δεδομένα έκανε την πιστοποίηση των ρεκόρ.

Η απονομή των βραβείων από τον κριτή του Guinness World Records κ. Mark McKinley έγινε στον Γενικό Διευθυντή τηςKosmocar κ. Στήβεν Σίρτη και στον Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing VW κ. Διονύση Μπατιστάτο.
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!