Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Είναι βέβαιο πως τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι μια γρήγορη λύση για όσους έχουμε ένα πολύ πιεστικό πρόγραμμα και δουλεύουμε πολλές ώρες.
Επίσης, είναι συνήθως οικονομικά και δύσκολα τους αντιστεκόμαστε. Παρολαυτά, πρέπει να σκεφτείς το κακό που μπορούν να προκαλέσουν στην υγεία σου.

Η πλειοψηφία των επεξεργασμένων τροφών δεν είναι υγιεινές. Έχουν χαμηλή θρεπτική αξία σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και είναι ταυτοχρόνως πλούσιες σε θερμίδες. Επίσης, περιέχουν τεχνητά κατασκευασμένα συστατικά που μπορούν να αποδειχθούν επιβλαβή για την υγεία.
Σίγουρα, είναι δύσκολο να αποκλείσεις όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή σου. Όμως, μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά την υγεία σου αποκλείοντας τα επιβλαβέστερα από αυτά. Ακολουθούν, επτά (7) από τα πιο επιβλαβή επεξεργασμένα τρόφιμα.
Chicken nuggetsΑπό τα top επεξεργασμένα τρόφιμα. Μπορεί να νομίζεις πως τα chicken nuggets είναι πλούσια σε πρωτεΐνες αλλά κάνεις λάθος. Συνήθως αποτελούνται κατα 50% από λιπαρά και έχουν περισσότερους υδατάνθρακες παρα πρωτεΐνες. Επίσης, έχουν ανθυγιεινά πρόσθετα γεύσης και μαγειρεύονται σε πολύ καυτό λάδι.
Ανθρακούχα ροφήματαΔεν υπάρχει τίποτα υγιεινό σχετικά με τα ανθρακούχα ροφήματα. Σα να μην έφτανε η ζάχαρη, σχεδόν όλα τα ανθρακούχα ροφήματα έχουν τώρα μεγάλες ποσότητες από σιρόπι αραβοσίτου με φρουκτόζη, συστατικό ιδιαιτέρως βλαβερό. Κάνουν κακό στο συκώτι, αυξάνουν το ζάχαρο και ενισχύουν την παχυσαρκία. Επίσης, οδηγούν στην παραγωγή οξέων και ένα σώμα με αυξημένα οξέα έχει χαμηλή άμυνα και είναι επιρρεπές στα βακτήρια.
Hotdogs & επεξεργασμένο κρέαςΌσο και να είναι της μόδας τα hotdogs είναι τελείως ανθυγιεινά. Έχουν πολύ αλάτι, πρόσθετα γεύσης όπως το νιτρικό νάτριο , φτηνά ανθυγιεινά συμπληρώματα γεύσης και κρέας μηχανικά διαχωρισμένο. Ακόμα, είναι επεξεργασμένα σε συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών και πίεσης. Δεν έχουν κανένα θρεπτικό στοιχείο.
Βιομηχανοποιημένα μπισκότα, κέικ και crackersΌλα τα παραπάνω έχουν έναν κοινό παρανομαστή, το συνδυασμό ζάχαρης, αλατιού και κορεσμένων λιπαρών. Τα κορεσμένα λιπαρά είναι φτηνή πρώτη ύλη και δίνουν γεύση και καλή υφή οπότε χρησιμοποιούνται κατα κόρων.Μη βασίζεσαι στη διαφήμιση ή στην ετικέτα όταν αυτή λέει πως το προϊόν δεν έχει κορεσμένα λιπαρά, δες με προσοχή τον πίνακα αναλυτικών συστατικών προκειμένου να αποκλείσεις τα προϊόντα που έχουν τις λέξεις “hydrogenated” ή και “partially hydrogenated”.
Πολλά από τα δημοφιλή δημητριακά πρωινούΠολλά δημητριακά πρωινού διαφημίζουν το πλήθος βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που περιέχουν, αναρωτήθηκες ποτέ γιατί; Διότι, αν δεν τους προσέθεταν τεχνητά τα στοιχεία αυτά τότε θα ήταν απολύτως άγευστα και ανούσια.Επίσης, έχουν ζάχαρη ή ακόμα χειρότερα σιρόπι αραβοσίτου υψηλό σε φρουκτόζη ενώ ορισμένες φορές φτιάχνονται από μεταλλαγμένο καλαμπόκι.
Μπάρες ΜούσλιΣτο μυαλό των περισσότερων οι έτοιμες μπάρες μούσλι είναι μια υγιεινή λύση για ένα γρήγορα και γευστικό σνακ αλλά αυτό αναιρείται όταν στα συστατικά τους συναντάς σιρόπι αραβοσίτου υψηλό σε φρουκτόζη. Μπορεί να διαφημίζουν την περιεκτικότητα τους σε μέλι ή maple syrop αλλά αυτό είναι ένα μικρό μόνο ποσοστό, το υπόλοιπο είναι τεχνητό άρωμα και γεύση. Επιπλέον, πολλές μπάρες έχουν λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο.
Έτοιμα καρυκεύματα και dressing σαλάταςΤα περισσότερα, όσο αθώα και να φαίνονται, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σιρόπι αραβοσίτου υψηλό σε φρουκτόζη μιας που είναι ιδιαιτέρως φτηνό αλλά δίνει γεύση. Επίσης, έχουν κορεσμένα λιπαρά και συμπληρώματα γεύσης. Ακόμα και μια υγιεινή σαλάτα με φρέσκα λαχανικά μπορεί να καταστραφεί διατροφικά από ένα ανθυγιεινό dressing.
Ήρθε η ώρα να σκεφτείς το σώμα και την υγεία σου και να τα φροντίσεις με διατροφή ισορροπημένη και υγιεινή.

http://www.portalnews.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!