Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Προγράμματα εθελουσίας εξόδου για περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους προωθεί ο ΟΤΕ, με τη συνολική δαπάνη για τον όμιλο να εκτιμάται σε περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ.

Τα προγράμματα αφορούν κυρίως εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1. Την αναπλήρωση από 70% έως 95% κατά κατηγορία των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος έως τη λήψη σύνταξης.
2. Νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που μπορεί να φθάσει στο ποσό των 25.291 ευρώ, και επιπλέον εννέα μισθούς.
3. Μικτό ποσό σχεδόν ίσο με το κόστος αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται σε περίπου 11.000 €.
Ο ΟΤΕ προωθεί ακόμη πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια εργασίας στον ΟΤΕ, σε δικηγόρους και σε προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας.
Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς ο όμιλος επωμίζεται το σύνολο του κόστους.

http://www.fpress.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!