Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Όσο περισσότερες ώρες περνά κανείς στο διαδίκτυο τόσο περισσότερα πράγματα στερείται, όπως ύπνο, φίλους και παραγωγικότητα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Πολιτικής της Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, η μελέτη με τίτλο «Τι δεν κάνουμε όσο είμαστε online», που δημοσιεύεται στην «Daily Mail», δείχνει ότι για κάθε ώρα που ένας άνθρωπος περνάει online, εργάζεται κατά μέσο όρο 16 λεπτά λιγότερα.

Ακόμα, για κάθε μια ώρα online, χάνει επτά λεπτά ύπνου τα βράδια, ενώ περνάει 17 λεπτά λιγότερα στον πραγματικό κόσμο.

Επίσης, διαπιστώνεται πως, μετά το 2006, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι περνάνε συνολικά 18 λιγότερες ημέρες τον χρόνο με παρέες φίλων, ενώ κάτι αντίστοιχο προφανώς συμβαίνει και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Σκοτ Γουόλστεν, υποστηρίζει ότι η νέα έρευνα αναδεικνύει τις οικονομικές και άλλες επιπτώσεις του διαδικτύου από την αρνητική οπτική γωνία, καθώς κάθε ώρα online αναπόφευκτα γίνεται σε βάρος κάποιας άλλης δραστηριότητας.

Για παράδειγμα, για κάθε online λεπτό, οι άνθρωποι παρακολουθούν κατά μέσο όρο 0,28 λιγότερα λεπτά τηλεόραση, πράγμα που ισοδυναμεί με 16,8 λεπτά την ώρα.

http://www.onmed.gr


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!