Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πλέον η δημοφιλής σειρά Game of Thrones έχει εισβάλει επίσημα και στην ελληνική τηλεόραση, προσελκύοντας ακόμη μεγαλύτερη μερίδα τηλεθεατών.

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της σειράς είναι η εντυπωσιακή φωτογραφία στα τοπία που παρουσιάζει. Ωστόσο όλα αυτά τα κάστρα είναι βασισμένα σε πραγματικές τοποθεσίες.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της σειράς, στις τρεις σεζόν που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, έχουν ταξιδέψει από την Κροατία μέχρι την Ιρλανδία αλλά και την παγωμένη Ισλανδία για να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα. Στο σχεδιάγραμμα που ακολουθεί, παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι περιοχές που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των 3 σεζόν που έχουν προβληθεί μέχρι σήμερα και οι αντίστοιχες τοποθεσίες στις οποίες έχουν γυριστεί οι σκηνές.

Ετσι, η πρωτεύουσα των Γουέστερος, το Κινγκς Λάντινγκ είναι η παλιά πόλη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και οι πολεμίστρες του Ρεντ Κιπ, είναι το κάστρο Λοβριτζενακ στην ίδια πόλη. Επίσης στην Κροατία είναι το κάστρο των Αθανάτων, που στην πραγματικότητα είναι ο πύργος Μινσέτα, καθώς και η εύρωστη πόλη Κάρθ που είναι το Κροατικό νησί Λόκρουμ.

Οσο για τις επαρχίες του Βορρά, σύμφωνα με το iefimerida.gr, οι παραγωγοί ταξίδεψαν στη συννεφιασμένη Βόρεια Ιρλανδία.

Ετσι τα δάση του Βορρά είναι το Εθνικό Πάρκο Τόλιμουρ, η πόλη του Γουίντερφελ, όπου βασιλεύουν οι Σταρκ, είναι το κάστρο Βάρντ και η παραλία Ντράγκονστόουν, είναι ο Ιρλανδικός ναός Μουσενταν. Επίσης ο σκοτεινός και επικίνδυνος δρόμος από το Γουίντερφελ μέχρι το Κινγκς Λάντινγκ είναι οι «σκοτεινοί θάμνοι» της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ το Λιμάνι είναι το Λιμάνι του Μπαλιντου. Στην παγωμένη Ισλανδία βρίσκεται το τείχος της Φρουράς για την οποία έφυγε ο Τζον Σνόου.

Συγκεκριμένα, οι τρομακτικές εκτάσεις «βόρεια του τείχους» είναι το Βατνατζοκαλ της Ισλανδίας και τα παγωμένα βουνά είναι μία χειμερινή άποψη της περιοχής Χοφνταμπρέκα.

Τέλος οι ζεστή λίμνη που έκανε το μπάνιο του ο Τζον Σνόου είναι η «σπηλιά της λάβας» Γκροταγκτζα στην Ισλανδία. Το ταξίδι της Ντανέιρις για την αναζήτηση του θρόνου της περνάεοι μέσα από το Μαρόκο, όπου το Γιουνκάι είναι στην πραγματικότητα το Αιτ Μπενχάντου και η Ασταπορ το Εσακίρα. Τέλος, ορισμένες σκηνές έχουν γυριστεί και στην πανέμορφη καστρόπολη της Μάλτας, όπου η πύλη του Κινγκς Λάντινγκ είναι η πύλη Μντίνα της Μάλτας και η μεγάλη κόκκινη πύλη, είναι στην πραγματικότητα το φρούριο Ρικασόλι. Στη Μάλτα επίσης έχουν γυριστεί και δύο σκηνές από το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, όπως ο αιματηρός γάμος των Ντοθράκι που γυρίστηκε στην πέτρινη ακτή Αζούρε της Μάλτας και οι σκηνές στο σπίτι του Ιλίριο Μοπάτις, που φιλοξενούσε στην αρχή τον Βισέρις και την Ντανέιρις μέχρι το γάμο της, γυρίστηκαν στο Παλάτι Βερντάλα της Μάλτας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!