Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Αυτό είναι το συμπέρασμα μια έρευνας, που εξέτασε τις συνθήκες ζωής των γυναικών σε όλο τον κόσμο.
Η Ισλανδία βρίσκεται στην 1η θέση του πίνακα, ενώ ακολουθούν τρεις σκανδιναβικές χώρες, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία. Όμως οι συνθήκες δεν είναι το ίδιο καλές στον ευρωπαϊκό νότο, αφού η Ιταλία βρίσκεται στην 71η θέση, η Γαλλία στην 45η και η Ισπανία στην 30η.
Η έκθεση για το 2013, με θέμα το χάσμα μεταξύ των φύλων, χαρίζει την πρωτιά στην Ισλανδία για 5η χρονιά.
Συνολικά 13 ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν στις πρώτες 20 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Η Γερμανία βρίσκεται στην 14η θέση, τέσσερις θέσεις πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έκθεση μετράει την προσπάθεια των χωρών να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των φύλων σε τέσσερις τομείς:
Συμμετοχή και ευκαιρίες των γυναικών στην οικονομική ζωή, πρόσβαση στο πανεπιστήμιο και στις υγειονομικές υπηρεσίες, αλλά και συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας.
Η έκθεση αναφέρει, ότι οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, εντοπίζονται στο πεδίο των επαγγελματικών ευκαιριών και της συμμετοχής στην πολιτική.
«Πολλές χώρες μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτουν. Πρέπει να δώσουν ευκαιρίες στις γυναίκες, ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους. Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας. Αυτός είναι ο στόχος μας», δήλωσε ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
euronews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!