Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ύστερα από μια λαμπρή πορεία ως τερματοφύλακας στις ακαδημίες της Τότεναμ και τα «δεύτερα» της Λίβερπουλ, στα γήπεδα της Καλλιθέας και του Πανσερραϊκού, καθώς και στο μακρινό Ροστόφ, ως μεταγραφή από τον ίδιο τον τότε ιδιοκτήτη της ομάδας, τον κ. Ιβάν Σαββίδη, δραστηριοποιείται, πλέον, με επιτυχία στην παραγωγή ενός καινοτόμου προϊόντος, μελιού με... φύλλα χρυσού 24ων καρατίων!

Πρόκειται για τον 32χρονο Γιάννη Καρυπίδη, με καταταγωγή από την Αναγέννηση Σερρών, ο οποίος διαμένει πλέον μόνιμα στη Χαλκίδα, ύστερα από το γάμο του με τη νηπιαγωγό σύζυγό του Σταυρούλα Θεοδώρου.

Η ιδέα στο νεαρό ζευγάρι γεννήθηκε την άνοιξη του 2012, λίγο πριν τη μετανάστευσή τους στη Μεγάλη Βρετανία, με σκοπό την αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών ευκαιριών. Για καλή τους τύχη, ωστόσο, η ευκαιρία που αναζητούσαν ήταν στην ίδια τους τη χώρα και δεν ήταν άλλη από το “πάντρεμα” του αγνού θυμαρίσιου μελιού που παρήγαγε η οικογένεια της Σταυρούλας Θεοδώρου με ... φύλλα χρυσού, με στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνίσιμου εξαγώγιμου προϊόντος.

 
"Η ενασχόληση μας και πιο συγκεκριμένα το ερέθισμα, προήλθε απο το ιστορικό της γυναίκας μου Σταυρούλας με την μελισσοκομία. Ο παππούς της ήταν μελισσοκόμος στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας. Με μια πρώτη επαφή που έιχαμε με διάφορες μελισσοκομικές φάρμες (ειναι παρά πολλές εδώ στην Εύβοια), μας γεννήθηκε το ερώτημα "που πηγαίνει όλο αυτό το αγνό μέλι και γιατί δεν αξιοποιείταί".Το επόμενο ερώτημα ήταν "γιατί να μην δημιουργήσουμε κι εμείς ένα προϊόν που θα ανταγωνίζεται, επάξια, προϊόντα άλλων κρατών σε διάσημα παντοπωλεία". Έτσι, λοιπόν, όταν βρεθήκαμε σε μια δεξίωση και γευτήκαμε αφρώδη γαλλικό οίνο με φύλλα χρυσού, μας γεννήθηκε αμέσως η ιδέα του θυμαρίσιου μελιού με φύλλα βρώσιμου χρυσού! Έτσι και έγινε!" απαντάει στα "Σερραϊκά Νέα" ο Γιάννης Καρυπίδης, σε ερώτηση για το πως γεννήθηκε η ιδέα.

Ενάμιση χρόνο μετά, το νεαρό ζευγάρι με έδρα τη βόρεια Εύβοια, συνεχίζει να παράγει το συγκεκριμένο προιόν και να το εξάγει κερδοφόρα στο εξωτερικό. “Δημιουργήσαμε ένα καθαρά εξαγώγιμο προϊόν, που αντιπροσωπεύει επάξια την χώρα μας σε ράφια γνωστών παντοπωλείων της Ευρώπης και των ΗΠΑ", αναφέρει στα “Σερραϊκά Νέα” ο Γιάννης Καρυπίδης. Με προσεγμένες συσκευασίες, αντάξιες της ποιότητας του προϊόντος, το μέλι Vasilissa με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων της Stayia Farm, κοσμεί τα ράφια μεγάλων καταστημάτων στο εξωτερικό, ανάμεσα σε φημισμένα ντελικατέσεν προϊόντα.

Τα φύλλα βρώσιμου χρυσού παράγονται στην Λατινική Αμερική και το νεαρό ζευγάρι τα εισάγει από το Βέλγιο. Όσο για τις ιδιότητες του βρώσιμου χρυσού, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων αλλά και στην ψυχική ευεξία. Ο χρυσός μεταφέρεται μέσω της ουσίας γ-PGA, της οποίας η ισχυρή ενυδατική φόρμουλα συγκρατεί την υγρασία για ένα υγιές και απαλό δέρμα. Επίσης, προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, αντιμετωπίζοντας δραστικά τις ελεύθερες ρίζες.

από τον Σωκράτη Χουρουζίδη

http://www.serraikanea.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!