Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τελλάρο, Ιταλία
Είναι ένα υπέροχο ψαροχώρι κοντά στη Λιγουρία, στη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας, που κερδίζει με τις ομορφιές του και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Μπίμπουρι, Αγγλία
Το πιο όμορφο χωριό στην Αγγλία βρίσκεται στην Κεντρική Αγγλία, στην επαρχία του Γκλούστερσαιρ. Είναι διάσημο για τα χρωματιστά γραφικά, πέτρινα σπίτια, που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Must να δείτε είναι η εκκλησία Saxon της Παναγίας και ένα ιχθυοτροφείο που λειτουργεί ακόμη από το 1902. Τα πρώτα σπίτια χτίστηκαν το 1380 και προορίζονταν για αποθήκευση μαλλιού μοναστηριών. Η βόλτα στο χωριό είναι σαν μια απόδραση στο χρόνο.

Χαλσταάτ, Αυστρία
Το υπέροχο χωριό ορθώνεται περήφανο στην περιοχή Salzkammergut στο αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας. Είναι χτισμένο σε απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης.

Φολέγανδρος, Ελλάδα
Το δικό μας κυκλαδίτικο νησί ξεχωρίζει με την ομορφιά του. «Και το καράβι για τη Φολέγανδρο είχε σαλπάρει» λέει το τραγούδι. Και θέλουμε μαζί να μας πάρει, συμπληρώνουμε εμείς!

Reine, Νορβηγία
Το συγκεκριμένο «διαμαντάκι» βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Νορβηγίας, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, και αριθμεί μόλις 342 κατοίκους. Είναι, όμως, ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους Νορβηγούς, που το επισκέπτονται κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι. Άλλωστε, όπως βλέπετε, η ομορφιά του είναι εξαιρετική.

Telc, Tσεχία
Ένα στολίδι της Τσεχίας, όπου το χρώμα και η αίσθηση του καλού γούστου κυριαρχούν. Είναι  περιτριγυρισμένο από καταπράσινες κοιλάδες και θα νιώσετε τι θα πει να ζεις κοντά στη φύση.

Αlbarracin, Ισπανία
Είναι γνωστό πως η Ισπανία διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα χωριά του κόσμου. Εδώ μιλάμε για έναν επίγειο παράδεισο που θα σας κερδίσει με το ιδιαίτερο του χρώμα και το έντονο ταπεραμέντο των κατοίκων του.

Pucisca, Κροατία

Οι ταξιδιώτες το προτιμούν για την ομορφιά του και τις οικονομικές του τιμές. Η Κροατία βλέπετε είναι ανερχόμενη δύναμη στον παγκόσμιο τουρισμό και το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο!
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!