Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας σε περιπτώσεις αδικιών, για άλλη μια φορά το κράτος δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο αρνούμενο να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Με απίστευτη ωμότητα το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να προσλάβει τις καθαρίστριες διότι έχει καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση στις 10 Ιουνίου του 2014.
Ειδικότερα για το θέμα το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει: «Το Ελληνικό Δημόσιο στις 23.5.2014 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της υπ’ αριθμ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. »
Συγχρόνως, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10.6.2014. Μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή. Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951,η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή της εκτελεστότητας της απόφασης».
Αξίζει να τονισθεί το γεγονός ότι εκατοντάδες εργαζόμενες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αντικαταστάθηκαν από ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, όπως σημειώνει στην απόφασή του ο δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου, αντίκειται «στο δημόσιο συμφέρον και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ενώ έχει προσβάλλει δυσανάλογα το ατομικό δικαίωμα των εναγόντων στην εργασία και την περιουσία».
Ο δικαστής όμως στο πόρισμά του προχωράει και ένα βήμα παραπάνω. Παραδέχεται ότι «αποδείχτηκαν εξαιρετικοί λόγοι από το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ενάγοντες είναι γυναίκες, στερήθηκαν τη μοναδική βάση βιοπορισμού τους, μολονότι η ανάγκη για τις υπηρεσίες τους δεν εξέλειψε, κατά πλειοψηφία δε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 45 – 65 ετών με αποτέλεσμα να είναι εκμηδενισμένες οι πιθανότητες εξεύρεσης άλλης εργασίας με δεδομένο το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τις δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας γυναικών σε μεγάλη ηλικία με μειωμένα τυπικά προσόντα ενώ επιπλέον πολλές εξ αυτών είναι διαζευγμένες και έχουν την ευθύνη ανηλίκων τέκνων ή τέκνων με αναπηρία ή την ευθύνη υποστήριξη υπερηλίκων γονέων και επομένως η αποστέρηση της θέσης εργασίας τους θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη δυνατότητα διαβίωσης και ασφαλιστικής κάλυψης των προστατευομένων προσώπων».
Οι ενέργειες του υπουργείου και η εμμονή του να μην προσληφθούν οι καθαρίστριες – λες και θα πληγεί η εθνική οικονομία από την επαναπρόσληψή τους – καταρρίπτουν όλα όσα ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα άλλαξε και ότι από εδώ και στο εξής θα έρχονται μόνο καλύτερες μέρες.

http://www.4news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!