Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τώρα οι συνομιλίες στο προσφιλές μας Skype αποκτούν απευθείας μετάφραση!

Η Microsoft, στο πλαίσιο της Code Conference, ανακοίνωσε το Skype Translator, μία νέα επαναστατική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει τη (σχεδόν) Real time μετάφραση οποιασδήποτε βιντεο-κλήσης πραγματοποιείται μέσω του Skype.

Ως αποκύημα της εξαγοράς του Skype από τον κολοσσό της Microsoft, η εταιρεία προγραμματίζει επιπλέον ενέργειες για την πλήρη αξιοποίηση της εμπορικής κίνησής της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Code Conference, τόνισε ότι το “next big thing” της Microsoft θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις γλώσσες που θα εξελίσσεται η εκάστοτε συνομιλία και να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζοντας αρχικά με τη μορφή υποτίτλων στο κάτω μέρος της οθόνης (και στη συνέχεια και με φωνή) τα όσα αναφέρει ο κάθε συνομιλητής στη γλώσσα του άλλου συνομιλητή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Microsoft, η διαδικασία στα πρώτα στάδια του Skype Translator δεν θα γίνεται με απόλυτα αυτόματο τρόπο, αλλά ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να περιμένει για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι πρώτα να καταγραφούν και να αναγνωριστούν από το σύστημα τα γλωσσικά δεδομένα και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η μετάφραση. Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογες προσπάθειες, οι οποίες όμως τελικά δεν τελεσφόρησαν. Ωστόσο, με το Skype Translator η Microsoft βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει κάτι που πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσες να το δεις μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!