Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Στις 21:45 της Τετάρτης διεξάγεται το πιο κρίσιμο παιχνίδι της φετινής Premier League μέχρι το επόμενο.

Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει τον αναβληθέντα αγώνα της με αντίπαλο την Άστον Βίλα στο Ιτιχάντ και έχει όλα τα φόντα να περάσει πρώτη στη βαθμολογία, με δύο βαθμούς διαφορά από τη Λίβερπουλ (83 έναντι 81 βαθμών).

Οι Πολίτες υποδέχονται τους Χωριάτες στο Μάντσεστερ και στην τελευταία αγωνιστική τα Σφυριά της Γουέστ Χαμ και φαντάζουν αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Είναι όμως τόσο εύκολα τα πράγματα;

Κατ' αρχήν, θα έχουν επάνω τους όλη την... αρνητική ενέργεια των φιλάθλων και υποστηρικτών της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού... Όμως οι μεγάλες ομάδες δεν καταλαβαίνουν και δεν πρέπει να καταλαβαίνουν από τέτοια αν είναι μεγάλες...

Άλλωστε, όπως είπε και μια ψυχή, ο Λουίς Σουάρες δεν κλαίει ποτέ πριν το τέλος, άρα ήρθε το τέλος...

Είναι όμως το τέλος. Η Σίτι έχει αρκετό άγχος στις πλάτες της, αν και η "αυτοκτονία" της Λίβερπουλ στο 3-3 με την Κρίσταλ Πάλας και ο μόλις ένας βαθμός "αέρα" που έχουν οι Κόκκινοι απαλύνει κάπως την αναγκαιότητα νίκης των Πολιτών.

Από τον αγώνα θα λείπει ο τραυματίας Σέρχιο Αγουέρο, όμως στην ενδεκάδα θα βρίσκονται ο Γιάγια Τουρέ και ο Εντίν Τζέκο, οι οποίοι "καθάρισαν" τα προηγούμενα ματς. Γυρίζει και ο αποθεραπευθέντες Χεσούς Νάβας, αλλά πιθανότατα όχι στη βασική ενδεκάδα, αν και αποτελεί αδυναμία του Πελεγκρίνι.

Η Άστον Βίλα κέρδισε με 3-2 τη Σίτι στο Μπέρμιγχαμ τη φετινή περίοδο και έχει ακόμη επικρατήσει και των Τσέλσι και Άρσεναλ, οπότε ο αγώνας δεν είναι όσο εύκολος φαίνεται, αν και οι Χωριάτες δε θα έχουν στη διάθεσή τους τον Αγκμπολανχόρ.

Βέβαια, για να πάρει το πρωτάθλημα η Σίτι, θέλει να κάνει δύο νίκες και άρα, να κάνει πέντε σερί, κάτι που έχει καταφέρει μόνο μια φορά φέτος.

Μαθηματικά, όμως, το πρωτάθλημα το κατακτά και με τέσσερις βαθμούς στους δύο εναπομείναντες αγώνες -αμφότεροι στην έδρα της- οπότε έχει και το περιθώριο μιας ισοπαλίας.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!