Τετάρτη 7 Μαΐου 2014




Το παρθενικό γκολ του Θανάση Καραγκούνη στην Ολλανδία, το νέο γκολ-βαθμός του Γκέκα στην Τουρκία και η ανανέωση του συμβολαίου του Κωνσταντόπουλου με τη Middlesbrough ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα για τους «Έλληνες της διασποράς» σε μια αγωνιστική με περιορισμένες συμμετοχές. Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Μπορεί να βρέθηκε στον πάγκο για το παιχνίδι με τη Yeovil που έληξε με νίκη της Boro 1-4, αλλά οι εξαιρετικές του εμφανίσεις το τελευταίο δίμηνο επιβραβεύτηκαν με την ανανέωση του συμβολαίου του για ένα ακόμη χρόνο στο Rockliffe Park . Σε δηλώσεις του στο επίσημο site του συλλόγου είπε χαρακτηριστικά  «αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί  αν δουλεύεις σκληρά. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία ειδικά σε αυτή την ομάδα που ο ανταγωνισμός των τερματοφυλάκων είναι πολύ μεγάλος». Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Dimi πήγε στη Boro ως τρίτη επιλογή για την εστία αλλά με τη δουλειά  κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του Aitor Karanka και πλέον ελπίζει να κερδίσει και αυτή του Santos για το επερχόμενο Μουντιάλ.
ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στη νέα νίκη σωτηρίας επί της ManUnited με 0-1..
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Επιστροφή στην ενεργό δράση για τον Μήτρογλου ,μετά από μακρά περίοδο αποθεραπείας, για το τελευταίο ημίωρο περίπου του αγώνα με τη Stoke City και την ήττα με 4-1 που σήμανε οριστικά και τον υποβιβασμό της Fulham. Ο Καραγκούνης ήταν εκτός αποστολής.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Βασικός στη νέα νίκη 3-2 επί της Hoffenheim.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στη νίκη 0-2 επί της Freiburg. Δυστυχώς για τον νεαρό αμυντικό ο νέος αυτός τραυματισμός, του στοίχισε και μια θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στη νίκη 0-2 επί της Eintracht.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στη νίκη  4-0 επί της Dresden. Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Λογικά μετά τη λήξη του πρωταθλήματος θα υπάρξουν εξελίξεις .
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Ξανά και οι δυο στην αποστολή αλλά και πάλι δεν χρησιμοποιήθηκαν στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Karlsruhe.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Βασικός και με εξαιρετική απόδοση ο Βύντρα στη μεγάλη νίκη της Levante με 2-0 επί της Atletico, που έβαλε φωτιά στην κορυφή της Primera. Ο Καράμπελας ήταν στην αποστολή αλλά έμεινε στον πάγκο.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Βασικός στην πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Sociedad.Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε.

ΙΤΑΛΙΑ-

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Ξεκίνησαν βασικοί και οι δυο στην εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με τη Genoa . Ο Κονέ δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 25’ ενώ ο Λάζαρος έγινε αλλαγή στο 72’.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις της εκτός έδρας νίκης 0-1 επί της ChievoVerona.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην ισοπαλία 0-0 με τη Bologna.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Ήταν και πάλι βασικός στη χορταστική εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 με τη Lazio.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Ήταν στον πάγκο στην αναπάντεχη συντριβή με 4-1 από την ουραγό Catania.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Εκτός αποστολής στην ήττα 3-0 από τη Napoli.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Εκτός αποστολής λόγω καρτών στη νίκη 2-1 επί της Reggina.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Εκτός αποστολής στη νίκη 5-2 επί της Aberdeen.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥ. ( ROSS COUNTY) : Δεν αγωνίστηκε στη νίκη 1-0 επί της Hibernian.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Ξεκίνησε ως βασικός και στο 27ο λεπτό του αγώνα απέναντι στην Twente εκμεταλλεύτηκε μια ασυνεννοησία των αμυντικών της γηπεδούχου και με απευθείας σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Έγινε αλλαγή στο 65’ σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο 2-2. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του νεαρού μέσου στο Ολλανδικό πρωτάθλημα

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Εκτός αποστολής στη νίκη 1-2 επί της Genk,  για τα JPL Play off 1.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Βασικός για 90 λεπτά στη ήττα 2-1 από την Kortrijk,  για τα JPL play off 2B.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : ξεκίνησε βασικός, παραλίγο να αποβεί μοιραίος χάνοντας πέναλτι κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 εις βάρος της ομάδας του αλλά στο 86’ εξιλεώθηκε πετυχαίνοντας το 12ο φετινό του γκολ και ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Karabuekspor. Με το βαθμό αυτό η Konya παρέμεινε 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Μεγάλη νίκη, χωρίς αντίκρυσμα,  με 1-4 επί της Eskisehirspor και τον Τζιώλη να αγωνίζεται για όλο το 90λεπτο.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Δεν χρησιμοποιήθηκε στη νίκη 1-0 επί της Gaz Metan ούτε και στην ισοπαλία 1-1 με τη CFR Cluj.

ΠΟΛΩΝΙΑ


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. (CRACOVIA) : Εκτός αποστολής στην ήττα 2-0 από τη Widzew Lodz

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!