Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Μοιάζει με παράδεισο και όσοι έχουν βρεθεί εκεί, μιλούν για μία εμπειρία που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ!
Το Blue Lagoon βρίσκεται στην Ισλανδία, 13χλμ από το αεροδρόμιο Keflavik και 39χλμ από το Reykjavík. Θεωρείται από τα top αξιοθέατα, προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο που καταφθάνουν εκεί για να θαυμάσουν το τοπίο αλλά και να… το γευτούν.
Πρόκειται στην ουσία για ένα καταπληκτικό γεωθερμικό spa, με τεχνητές λίμνες σε βαθύ μπλε χρώμα, με ζεστό νερό που προέρχεται από διάφορες φυσικές θερμές πηγές οι οποίες δημιουργήθηκαν από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας των νερών είναι 37-39 βαθμοί Κελσίου.
Το συγκεκριμένο θέρετρο προσφέρει γεωθερμικό χαμάμ, σάουνα, καταρράκτη, χώρους χαλάρωσης και μασάζ και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις, όπως bar. Στο Blue Lagoon συναντά κανείς δύο ατμόλουτρα. Το πρώτο είναι μια σπηλαιώδης δομή που έχει διαμορφωθεί από βράχια λάβας, ενώ το δεύτερο έχει λευκούς τοίχους που μοιάζουν με λευκή λάσπη από διοξείδιο του πυριτίου και προσφέρει θέα στη λιμνοθάλασσα.
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τον παράδεισο αυτό της Ισλανδίας, είναι το καλοκαίρι όπου η φύση «οργιάζει». Τα λουλούδια ανθίζουν και κατακλύζουν την περιοχή δίνοντας μια πολύχρωμη πινελιά στο τοπίο. Όσοι όμως αντέχουν το κρύο του χειμώνα, θα βρεθούν σε ένα μέρος που μοιάζει απόκοσμο, γεμάτο χιόνι και πάγο!
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!