Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα χρώματα, μας συνοδεύουν κάθε μέρα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε επιδρούν στη διάθεση μας. Εκπέμπουν σήματα στον εγκέφαλο που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την ισορροπία του σώματός μας. Με την βοήθειά τους εκφραζόμαστε, περιγράφουμε τα συναισθήματα μας, ενώ ανάλογα με την διάθεση που έχουμε, υποσυνείδητα επιλέγουμε και το συγκεκριμένο χρώμα.
Αν γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα χρώματα, θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας βελτιώνοντας καθημερινά την ποιότητα της ζωής μας.
Τα χρώματα μπορούν να μας δημιουργήσουν παιχνιδιάρικη διάθεση, να μας χαρίσουν γαλήνη, ηρεμία, δύναμη και επιθυμία για επικοινωνία.
Παράλληλα, μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος, την κούραση, τις έντονες εμμονές και φοβίες μας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ψυχικής μας κατάστασης.
Για λόγους κοινωνικούς και προσωπικούς, το κόκκινο πάντα θα ανάβει τα πάθη και τα αίματα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι όταν το κοιτάζουμε επίμονα αυξάνει τους ρυθμούς της καρδιάς, ενώ συγχρόνως μας προσφέρει ενέργεια και ενισχύει την σεξουαλική μας διάθεση.
Αντίθετα, όταν νιώθουμε την ανάγκη να ηρεμήσουμε μετά από μια αγχωτική και δύσκολη μέρα καταφεύγουμε στο μπλε. Μας μεταδίδει γαλήνη και ηρεμία, ενώ το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας μας ξεκουράζει και μας χαλαρώνει.
Το πράσινο συχνά συμβολίζει μια νέα αρχή, ενώ συμβάλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και έχει τη δύναμη να μας ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο, ενώ το κίτρινο χρώμα έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις στην διάθεσή μας. Από το χρώμα του ήλιου που μας χαρίζει χαρά και αισιοδοξία, μέχρι το θαμπό κίτρινο ενός χλωμού προσώπου, ανάλογα με την απόχρωσή του, μπορεί να μας γεννήσει διαφορετικά συναισθήματα.
Τελευταίο αφήσαμε το απόλυτο "χρώμα". Το μαύρο εμπνέει σεβασμό, κομψότητα, προσφέρει στυλ και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μυστήριο. Είναι συνδεδεμένο με το πένθος, το άγνωστο και τη μοναχικότητα. Ο άνθρωπος που προτιμά το μαύρο είναι σοβαρός, εσωστρεφής και μυστικοπαθής, ενώ αυτοί που δείχνουν την αποστροφή τους στο μαύρο επιδιώκουν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση από κάθε εξάρτηση και χαρακτηρίζονται από αφοβία για το άγνωστο.
Στα πειράματα και στις έρευνες σχετικά με την επιρροή των χρωμάτων, έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που περιβάλλονται συχνά από ζωηρά και φωτεινά χρώματα, διαθέτουν καλύτερη φυσική κατάσταση και ψυχική ηρεμία από εκείνους που βιώνουν την καθημερινότητα μέσα από μουντά χρώματα.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!