Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η τρίτη γενιά του Audi A3 είναι επίσημα ο παγκόσμιος νικητής αφού ψηφίστηκε σαν το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς 2014 έναντι των 23 αντιπάλων του από τα 69 μέλη της επιτροπής έγκριτων δημοσιογράφων του ειδικού τύπου που προέρχονται από 22 χώρες του κόσμου.
 
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG, κ. Rupert Stadler δήλωσε: “Το Audi A6 ήταν ο πρώτος νικητής του θεσμού και είμαστε ευτυχείς που και το Α3 επανέλαβε την ίδια επιτυχία αφού ψηφίστηκε σαν “World Car of the Year 2014”. Το μοντέλο επιδεικνύει όλη τη τεχνογνωσία της μάρκας σε όλους τους τομείς όπως στην τεχνολογία ελαφριάς κατασκευής, τα συστήματα μετάδοσης και τηλεματικής καθώς και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Αυτό το βραβείο είναι επίτευγμα όλης της εταιρείας και σημαντικό να το γιορτάζουμε”.
 
Το νέο Audi A3 διατίθεται εκτός της 3θυρης έκδοσης και στην έκδοση, Sportback, Cabriolet, και των 3 όγκων, Sport Sedan με κινητήρες Turbo FSI και TDI.
Ένα επίσης σημαντικό και παράλληλα μοναδικό για την premium hatchback κατηγορία του, είναι η έκδοση Α3 g-tron, μια τεχνολογία μέσω της οποίας το ελκυστικής σχεδίασης Audi A3 Sportback μετακινείται χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο CNG ή εφόσον απαιτηθεί, το αυτοκίνητο κινείται μέσω ενός χαμηλού κυβισμού βενζινοκινητήρα 1.4 TFSI.
 
Η μέγιστη απόδοση του νέου Audi A3 g-tron φτάνει τους 110hp, η ροπή του τα 200Nm, ενώ οι επιδόσεις του, απόλυτα ικανοποιητικές: Μέγιστη ταχύτητα τα 197 χλμ/ώρα – 0-100 μόλις 10,8’’.
Αυτό όμως που εντυπωσιάζει στο νέο Audi A3 g-tron είναι οι χαμηλές εκπομπές ρύπων που φτάνουν μέχρι και τα 88gr/χλμ, ενώ η μικρή κατανάλωση, που αγγίζει μόλις τα 3,2gr/100χλμ προσφέρει μια αυτονομία της τάξεως έως και των 1.300 χιλιόμετρων.
 
Μέσα στην χρονιά το A3 Sportback θα διατίθεται και στην έκδοση e-tron με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid το οποίο επιτρέπει μετακίνηση έως 50 χιλιόμετρα στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και συνολική αυτονομία 940 χιλιόμετρα. Η Audiπροσφέρει πράσινη τεχνολογία στους πελάτες της αφού συνεργάζεται με τον πάροχο ενέργειας Lichtblick Hamburg SE. Όλη η ενέργεια προέρχεται  από ανανεώσιμες πηγές και παράγεται  αποκλειστικά στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Έτσι το A3 e-tron κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων όταν είναι σε ηλεκτρική λειτουργία.
 
Το Α3 συμπληρώνει 16 χρόνια παρουσίας στην αγορά, καθώς οι πωλήσεις της πρώτης γενιάς ξεκίνησαν το 1996.  
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!