Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Βαθιά ανάσα παίρνουν οι δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους με ρύθμιση εξπρές. Όπως γράφει το «Έθνος» χωρίς να στερηθούν την επιδότηση επιτοκίου, αποκτούν τη δυνατότητα να παρατείνουν το δάνειο και να μειώσουν τα ποσά των δόσεων. Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως γράφει η εφημερίδα με την προωθούμενη διάταξη, οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν τα δάνειά τους χωρίς να χάσουν την επιδότηση επιτοκίου. Για το διάστημα επιμήκυνσης που μπορεί να φτάνει ακόμα και τα δέκα χρόνια θα υπάρχει συνεννόηση με την τράπεζα, όπου θα εξετάζεται το πώς θα καταστεί το δάνειο βιώσιμο. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ρύθμιση του δανείου τους με τις τράπεζες χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου.

Εκτιμάται πως η μείωση στη μηνιαία καταβαλλόμενη τοκοχρεολυτική δόση θα κινηθεί μεσοσταθμικά στο 50% ανάλογα και σε ποιο έτος ζωής του δανείου βρίσκεται.

Τα δάνεια αυτά ήταν 15ετούς διάρκειας, χορηγούμενα από συμβεβλημένες με τον ΟΕΚ τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό για τα πρώτα 9 έτη. Τα τελευταία δάνεια αυτού του προγράμματος χορηγήθηκαν το 2011, καθώς στη συνέχεια ο Οργανισμός καταργήθηκε και κατέστη καθολικός διάδοχος ο ΟΑΕΔ.

http://www.thestival.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!