Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

H Ronda δίκαια αποτελεί την πιο χαρακτηριστική πόλη της Ανδαλουσίας η οποία μάλιστα χρονολογείται από την Νεολιθική Εποχή και βρίσκεται κυριολεκτικά στο… χείλος του γκρεμού.
Η πόλη είναι σκαρφαλωμένη στα βουνά σε υψόμετρο 760 μέτρων με τον ποταμό Guadalevin να την διασχίζει και την χωρίζει στα δύο. Καταλαμβάνει τις δύο πλευρές του φαραγγιού El Tajo, με τα δύο τμήματά της να επικοινωνούν μεταξύ τους με τρείς επιβλητικές γέφυρες.
Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μεσαιωνικό φρούριο σε κερδίζει αμέσως ενώ συναισθήματα δέους σε καταλαμβάνουν βλέποντας τις κατοικίες να κρέμονται από τα επιβλητικά βράχια.
Οι Ρωμαίοι και οι Μαυριτανοί στα διαστήματα που κυριάρχησαν στην περιοχή, επηρέασαν αρχιτεκτονικά την πόλη η οποία σε συνδυασμό με τους ελικοειδείς δρόμους της και την θέα στη γύρω ύπαιθρο της Ανδαλουσίας, αποτελεί δικαιωματικά μοναδικό προορισμό.
Η αρένα ταυρομαχιών της Ronda κατασκευάστηκε το 1779 και είναι η παλαιότερη κατασκευή τέτοιου είδους σε ολόκληρη την Ισπανία. Ο Αμερικανός συγγραφέας Ernest Miller Hemingway που είχε γοητευτεί από τις ταυρομαχίες και γύριζε κάθε πόλη της χώρας για να τις απολαύσει, σε άρθρο του στην εφημερίδα Toronto Stars to 1923, ανάφερε την «Plaza de Toros» σαν την καλύτερη αρένα για να δει κανείς την πρώτη του ταυρομαχία.
Στο ιστορικό κέντρο της Ronda βρίσκεται η πρώην κατοικία του ποιητή Pedro Perez Clotet, ενώ σημαντικό αξιοθέατο είναι και τα Αραβικά λουτρά που βρίσκονται κάτω από την πόλη και χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα.
Η Ronda κατάφερε να γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ανδαλουσίας και ταυτόχρονα να αποτελέσει έναν προορισμό που προκαλεί θαυμασμό και όμορφα συναισθήματα σε όλους τους ταξιδιώτες.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!