Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014


Απόλυτο αφεντικό της πόλης η Σίτι, τρεις διαδοχικές νίκες στο «Ολντ Τράφορντ» και το φετινό 3-0 την στέλνει πιο κοντά στην κούπα! Εκτός... γηπέδου η Γιουνάιτεντ.


Φουλ για κούπα η Σίτι και η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να της κόψει τον δρόμο. Με πέντε νίκες στα έξι τελευταία μεταξύ τους, με τρεις διαδοχικές νίκες στο «Ολντ Τράφορντ» οι «Πολίτες» απέδειξαν πως είναι το αφεντικό της πόλης. Σούπερ Τζέκο με δυο τέρματα, γκολάρα ο Τουρέ και η Σίτι στο -3 από την Τσέλσι, αλλά με δυο ματς λιγότερα. Στον αντίποδα, η ομάδα του Μόγιες δεν... μπορούσε, ο Ρούνεϊ έπαιζε μόνος και το... Europa League απομακρύνθηκε!
Η ομάδα του Μόγιες αναζητούσε νίκη γοήτρου, ανεβασμένη στα τελευταία ματς, αλλά η διαφορά με τη φετινή Σίτι είναι... τεράστια! Το φετινό «Ολντ Τράφορντ δεν είναι η έδρα των προηγούμενων ετών και αυτό δεν άλλαξε ούτε απόψε... Η Σίτι έχει πάρει τον αέρα της Γιουνάιτεντ και αυτό φάνηκε με το... καλημέρα. Μόλις 44 δεύτερα χρειάστηκαν να για παγώσουν τους γηπεδούχους. Απόλυτος αιφνιδιασμός με τριπλή φάση, το σουτ του Σίλβα κόντραρε, αυτό του Νασρί βρήκε το δοκάρι και ο Τζέκο από κοντά πέτυχε το 1-0. Ηταν το πιο γρήγορο γκολ φιλοξενούμενης ομάδας στο Ολντ Τράφορντ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, όχι όμως και το γρηγορότερο στην ιστορία των ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Σίτι. Ο Τζορτζ Μπεστ ήταν αυτός που είχε σκοράρει στα 38 δεύτερα...  
Οι «Πολίτες» ήταν καταιγιστικοί και πριν τη συμπλήρωση του 10ου λεπτού έφτασαν κοντά σε ακόμα ένα τέρμα, με τον Σίλβα να μην μπορεί να κερδίσει τον Ντε Χέα. Ανύπαρκτη η Γιουνάιτεντ αμυντικό, εξαιρετικό το passing game των φιλοξενούμενων που στο 18' είχαν τρελή φάση για γκολ, αλλά ο Ντε Χέα σε μοναδική επέμβαση νίκη τον Τζέκο. Επρεπε να φτάσουμε στο 26' για να δούμε τους «κόκκινους» να απειλούν, αλλά ο Φελαϊνί από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο ρυθμός της Σίτι έπεσε, αν και μέχρι το 25' είχαν κατοχή μπάλας που ξεπερνούσε το 60%. Στον αντίποδα, ο Ρούνεϊ προσπαθούσε μόνος να σώσει την κατάσταση, μάταια όμως... Στο 40' πάντως η ομάδα του θα μπορούσε να μειώσει στην πιο αξιόλογη προσπάθεια. Ο Ράφαελ έκανε τη σέντρα, ο Ρούνεϊ δεν τη βρήκε και ο Μάτα την έστειλε άουτ. 
Ο Μόγιες προσπάθησε να διορθώσει την εικόνα περνώντας τον Καγκάβα στη θέση του Κλέβερλι, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η Σίτι στο 52' είχε μεγάλη ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του Φερναντίνιο πέρασε άουτ. Στο 56' όμως ήρθε το δεύτερο τέρμα, ο Νασρί εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φέρντιναντ έμεινε πίσω και ο Τζέκο πέτυχε το 2-0. Αυτό άλλωστε, ήταν το 11ο τέρμα από κόρνερ που πετυχαίνει φέτος η Σίτι. Παράλληλα, ο Βόσνιος  έφτασε τα 7 γκολ σε 8 αγώνες με τη Γιουνάιτεντ (τα πέντε με Σίτι, τα δυο με Βόλφσμπουργκ).
Η αντίδραση της Γιουνάιτεντ ήρθε μετά το 70', αλλά σε δυο προσπάθειες του Γουέλμπεκ, ο Χαρτ κράτησε όρθια την ομάδα του. Ο Ρούνεϊ είχε σουτ που δεν βρήκε στόχο, όπως και ο Μάτα στο 89'. Ωστόσο, η αρχή και το τέλος ανήκε στη Σίτι, ο κορυφαίος μέσος της Πρέμιερ Λιγκ, ο Γιάγια Τουρέ με ιδανικό σουτ διαμόρφωσε το 3-0 φτάνοντας τα 21 γκολ με τη Σίτι σε ολες τις φετινές διοργανώσεις. Οι «Πολίτες» στο -3 από την κορυφή, δυο ματς λιγότερα, αλλά και ντέρμπι το Σάββατο με την Αρσεναλ στο Λονδίνο.  

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!