Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«O κόσμος μας προσφέρει πλήθος πληροφοριών σε όλες τις μορφές. Η πρόκληση είναι πως θα παρουσιάσουμε και θα αναπαραστήσουμε αυτές τις πληροφορίες με τη χρήση των υπολογιστών, μετατρέποντάς τες σε χρήσιμες πληροφορίες» (Joy Mountford, previously head of HCI group, Apple).
Σ' αυτή τη φιλοσοφία στηριχτήκαμε και διοργανώνουμε σε συνεργασία με το ινστιτούτο «ΝΟUS», εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το οποίο με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό, τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους ηλεκτρονικό βιβλίο με κείμενα και φωτογραφίες της επιλογής του. Πρόκειται για λογισμικό που αφορά στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με προσαρμοσμένες "έξυπνες δυνατότητες" στις εκπαιδευτικές ανάγκες του καθένα. Εσείς εισάγετε οποιοδήποτε βιβλίο ή κείμενο με εικόνες θέλετε σε μορφή PDF και αυτό μετατρέπεται σε ψηφιακό βιβλίο. Το βιβλίο σας έχει δυνατότητες εισαγωγής σημείωσης, προσθήκης σελιδοδείκτη και υπογράμμισης κειμένου. Το βιβλίο σας είναι στο "σύννεφο" έτσι ώστε δεν χρειάζεται να καταναλώνετε χώρο στον υπολογιστή σας. Όλες οι αλλαγές που κάνετε αποθηκεύονται ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το βιβλίο σας στις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις. Μπορείτε επίσης να "μοιραστείτε" το βιβλίο σας με άλλους φίλους έτσι ώστε να προάγεται η συνεργασία και η συνεκπαίδευση.
Επίσης με το W-i-book δημιουργήστε το δικό σας βιβλίο με κείμενο και γραφικά, εισάγοντας έτοιμες εικόνες. Δημιουργείστε γραφικά στο περιβάλλον συγγραφής του βιβλίου σας. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο Ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27), κάθε Παρασκευή 18:00-20:00, με ηλεκτρονικό εξοπλισμό (Ι-pad) που θα τους παρέχουμε εμείς. Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014.
Οι ομάδες δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 12 άτομα ηλικίας 9-12 ετών και η συμμετοχή δηλώνεται με προεγγραφή.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!