Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Έχετε παρατηρήσει ποτέ το κλειδί του δωματίου σας στο ξενοδοχείο που επιλέξατε για τη διαμονή σας; Τις περισσότερες φορές δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για αληθινά έργα τέχνης!

Σας παρουσιάζουμε τα δέκα πιο ασυνήθιστα κλειδιά δωματίων, φτιαγμένα από σκαλιστό ξύλο ή ανάγλυφο χρυσό, τα οποία πολλοί επισκέπτες μπήκαν στον πειρασμό να πάρουν στο σπίτι τους!

La Residence Hotel & Villas, Franschhoek, Νότια Αφρική


Ταιριάζοντας με την πλούσια διακόσμηση του ξενοδοχείου, τα κλειδιά στο La Residence Hotel & Villas είναι φτιαγμένα από ανάγλυφο χρυσό και στολισμένα με εντυπωσιακές φούντες.

Η μοναδική τους αισθητική προσθέτει μια ακόμα πινελιά πολυτέλειας και χρησιμεύει επίσης στο να αποτρέψει τους επισκέπτες από το να τα πάρουν κατά λάθος στο σπίτι τους.

Zero George Street Hotel, Charleston, Νότια Καρολίνα


Φτιαγμένα από ορείχαλκο και προορισμένα να ανοίγουν κλειδαριές του 19ου αιώνα, τα κλειδιά του Zero George Street είναι επίσης χαραγμένα με ένα κομψό “O”, που τους προσθέτει μια σύγχρονη πινελιά.

Draycott Hotel, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


Τοποθετημένο στην περιοχή Chelsea του Λονδίνου, το ξενοδοχείο Draycott αναδεικνύει την βρετανική του γοητεία με παλιά κλειδιά που διαθέτουν ένα μικρό ταμπελάκι με το όνομα κάποιου διάσημου Άγγλου συγγραφέα ή ηθοποιού.

Κάθε δωμάτιο αποτίει φόρο τιμής σε θρύλους του θεάτρου, όπως οι George Gershwin, CS Lewis και Vivien Leigh.

Hotel Castello di Casole, Σιένα, Ιταλία


Η χαραγμένη εικόνα στο μπρελόκ των κλειδιών του ξενοδοχείου Castello di Casole παρουσιάζει τα κυπαρίσσια που στολίζουν την είσοδο αυτής της πόλης της Τοσκάνης.

Inn at Little Washington, Ουάσιγκτον, Βιρτζίνια


Φτιαγμένα στο χέρι από τεχνίτες του Οχαίο, τα δερμάτινα μπρελόκ με φούντα των κλειδιών του ξενοδοχείου Inn at Little Washington είναι επίσης διακοσμημένα με μια κυκλική ροζέτα.

Raffles Hotel Le Royal, Πνομ Πεν, Καμπότζη


Το μπρούτζινο μπρελόκ των κλειδιών του ξενοδοχείου Raffles Le Royal είναι χαραγμένο με γράμματα, που αντιπροσωπεύουν τους αριθμούς των δωματίων για να διασφαλίσουν την ασφάλεια ων επισκεπτών, ενώ έχουν διαθέτουν επίσης και το επίσημο έμβλημα των Ανακτόρων της Καμπότζης. Το ξενοδοχείο είναι ένα από τα δύο ακίνητα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το βασιλικό λογότυπο.

Hotel Vermont, Burlington, Βερμόντ


Ως το πρώτο ανεξάρτητο ξενοδοχείο του Burlington, το Vermont καλλιέργησε από την αρχή της ίδρυσης του τη συνεργασία με ντόπιους τεχνίτες.

Ο καλλιτέχνης Duncan Johnson σχεδίασε τα κλειδιά των δωματίων, αλλά αυθεντικά έργα τέχνης για το ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας γεωμετρικές συνθέσεις από ξύλο.

Soho Hotel, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


Το ξενοδοχείο Soho στο Λονδίνο δίνει στους επισκέπτες του κλειδιά που διαθέτουν απλά, αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένα δερμάτινα μπρελόκ στο αγαπημένο χρώμα του καταλύματος, που δεν είναι άλλο από το πράσινο.

Le Meurice, Παρίσι, Γαλλία


Οι κάρτες-κλειδιά στο Le Meurice στο Παρίσι ξεχωρίζουν με την προσθήκη ενός στιλιζαρισμένου σκίτσου της πρόσοψης του ξενοδοχείου.

Fess Parker Wine Country Inn & Spa, Los Olivos, Καλιφόρνια


Ο ηθοποιός Fess Parker, ιδιοκτήτης του καταλύματος Fess Parker Wine Country Inn & Spa στην Καλιφόρνια, έφτιαξε μπρελόκ από ανακυκλωμένο ξύλο, που πήρε από βαρέλια κρασιού και χάραξε πάνω ένα καπέλο coonskin.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!