Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Θέλεις να τρως σαν κυρία αλλά δεν έχει ιδέα πώς να το κάνεις; Ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κάθεσαι στην καρέκλα σου και πού να βάζεις την πετσέτα σου όταν σηκώνεσαι από το τραπέζι; Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις μερικούς βασικούς κανόνες για να κλέψεις τις εντυπώσεις σε ένα επίσημο δείπνο:

1. Καταρχάς, αν είσαι καλεσμένη σε ένα τραπέζι να ξέρεις πως θα πρέπει να περιμένεις να ξεκινήσει να τρώει η οικοδέσποινα ή ο οικοδεσπότης πριν βάλεις στο στόμα σου την πρώτη μπουκιά.

2. Ένα έξυπνο τιπ για να θυμάσαι πώς πρέπει να κάτσεις στην καρέκλα σου είναι το εξής: Πρέπει να προσποιήσε ότι υπάρχει μία γάτα μπροστά σου και ένα ποντίκι πίσω σου.

3. Τα ποτήρια του νερού και του κρασιού βρίσκονται πάντα στα δεξιά του πιάτου σου. Το πιάτο του ψωμιού βρίσκεται στα αριστερά του κυρίως πιάτου σου. Αν το θυμάσαι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να πιεις το νερό κάποιου άλλου ή να φας το ψωμί του.

4. Το αλάτι και το πιπέρι πρέπει να πηγαίνουν πάντα μαζί, σαν να είναι παντρεμένα, ακόμα και αν κάποιος σου ζητήσει το ένα από τα δύο.

5. Δοκίμασε πρώτα το φαγητό σου πριν βάλεις αλάτι ή πιπέρι. Θεωρείται αγενές να υποθέτεις ότι το φαγητό χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι πριν το γευτείς.

6. Από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις το μαχαίρι, το πηρούνι ή το κουτάλι δεν επιτρέπεται να τα ακουμπήσεις ξανά στο τραπέζι. Αν θέλεις να τα ακουμπήσεις κάπου θα πρέπει να τα ακουμπήσεις στο πιάτο σου.

7. Μόλις τελειώσεις το φαγητό σου θα πρέπει να τοποθετήσεις το μαχαίρι και το πηρούνι σου διαγώνια σταυρωτά. Αυτός είναι και ένας βασικός κώδικας για τον οικοδεσπότη να καταλάβει ότι τελείωσες.

8. Αν θέλεις να πας στο μπάνιο ή θέλεις να σηκωθείς μετά το φαγητό απλά βάλε την πετσέτα σου στα αριστερά του πιάτου σου ελαφρά διπλωμένη.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!