Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

To Internet Archive ο αμερικάνικος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει στόχο να διασώσει κάθε ψηφιακό αρχείο που
δημιουργήθηκε ποτέ, δημοσίευσε το Σαββατοκύριακο, μια σελίδα ονόματι 'The Internet Arcade' που περιέχει πάνω από 900 κλασικά arcade βιντεοπαιχνίδια, που κοσμούσαν τις αίθουσες ψυχαγωγίας τις δεκαετίες του '80 και του '90.
Οι επισκέπτες της σελίδας έχουν τη δυνατότητα να παίξουν εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία εγκατάσταση από την οθόνη του υπολογιστή τους και το πληκτρολόγιο, τα αυθεντικά παιχνίδια (Super Pac-Man, Track and Field, Phoenix) εταιρειών όπως η NAMCO και η Sega, στην μορφή που εμφανίστηκαν στα ηλεκτρονικάδικα των περασμένων δεκαετιών. Το κοινό έχει στη διάθεσή του 900 κλασικά arcade παιχνίδια από τα 1980s' και 1990s'. Να σημειωθεί ότι το Internet Archive έχει ήδη δημοσιεύσει και ένα τεράστιο αρχείο με την ονομασία 'The Console Living Room', που περιέχει κλασσικά παιχνίδια για κονσόλες της δεκαετίας του 80, όπως ATARI και NES, μέσω προσομοίωσης των 'αρχαίων' λογισμικών τους, διασώζοντας έτσι τον αρχικό κώδικα των παιχνιδιών στην αυθεντική του μορφή.
Τo project αρχειοθέτησης και διάθεσης στο κοινό όλων των βίντεοπαιχνιδιών που κυκλοφόρησαν ποτέ του Internet Archive γίνεται σταδιακά πραγματικότητα σε συνεργασία με το JSMESS project που ανέλαβε να προσομοιώσει όλο αυτό τον όγκο τίτλων video games και των συστημάτων ψυχαγωγίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!