Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ο χαμηλός πυρετός, τα λεγόμενα δέκατα, είναι η θερμοκρασία που αναπτύσσει το σώμα πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 37,0 για τις πρωινές ώρες και πάνω από 37,2 για τις απογευματινές ώρες.

Αποτελεί δε ένα είδος άμυνας απέναντι σε κάθε παθογόνο παράγοντα που προσπαθεί να αναπτυχθεί στο σώμα.

Συνήθως είναι ακίνδυνος, αφού τις περισσότερες φορές σχετίζεται με κάποιο απλό κρυολόγημα ή μια γενικότερη ταλαιπωρία του οργανισμού. Όταν όμως είναι επίμονος και δεν υποχωρεί, μπορεί να αποτελεί καμπανάκι για κάποιες πολύ σοβαρές ασθένειες.

Σκωληκοειδίτιδα

Αν ο πυρετός συνοδεύεται από επιγαστρικό ή περιομφαλικό πόνο, ναυτία και εμετό και μετά από μερικές ώρες ο πόνος εντοπίζεται στη δεξιά βουβωνική χώρα, είναι πολύ πιθανό να αποτελεί ένδειξη φλεγμονής στην σκωλικοειδή απόφυση. Η διάγνωση χρήζει κλινικής εξέτασης.

Πνευμονία

Αν ο πυρετός επιμένει για περισσότερο από μία βδομάδα στους 37,5, δεν υποχωρεί παρά τη θεραπεία και συνοδεύεται από ρίγη, πόνο στους μύες, βήχα, έντονο πονοκέφαλο και δύσπνοια, μπορεί να κρύβει μία ιογενή πνευμονία. Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται ακτινογραφία θώρακα και καλλιέργεια πτυέλων για την ακριβή διάγνωση.

Υπερθυρεοειδισμός

Ένα από τα συμπτώματα της πάθησης είναι ο επίμονος χαμηλός πυρετός.

Καρκίνος

Τα παρατεταμένης διάρκειας δέκατα συνδέονται με πολλούς τύπους καρκίνου, όπως του πνεύμονα και του ήπατος.

http://www.onmed.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!