Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Αν έχεις υψοφοβία δεν υπάρχει περίπτωση όχι μόνο να την περάσεις, αλλά ούτε καν να σταθείς πάνω της.
Αν πάλι τα μεγάλα ύψη δεν σε τρομάζουν και είσαι από τους ανθρώπους που τους εξιτάρει ο κίνδυνος, τότε αυτή η γέφυρα είναι φτιαγμένη για σένα.
Ονομάζεται SkyBridge, βρίσκεται στη Ρωσία και το μήκος της φτάνει τα 439 μέτρα. “Αιωρείται” 207 μέτρα πάνω από την κοιλάδα Krasnaya Polyana κοντά στο Sochi, γνωστό μας και από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του 2014.
Η γέφυρα μπορεί να αντέξει πάνω της μέχρι και 30.000 άτομα την ίδια στιγμή ενώ διαθέτει και εγκατάσταση για Bungee jumping. Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος ενός πάρκου ψυχαγωγίας που ετοιμάζεται στην συγκεκριμένη περιοχή, το οποίο στοχεύει να γίνει το αγαπημένο σημείο συνάντησης όσων λατρεύουν τις ριψοκίνδυνες δραστηριότητες.
Η SkyBridge πάλλεται κάθε φορά που κάποιος περπατάει επάνω της, μετατρέποντας την διαδρομή σε μία συγκλονιστική εμπειρία.
Όσοι όμως τολμούν να την περάσουν, ανταμείβονται από την εκπληκτική θέα που αντικρίζουν. Από τη μία πλευρά μπορούν να απολαύσουν την εικόνα των χιονισμένων κορυφών του Καυκάσου και από την άλλη την ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Οι δημιουργοί της πεζογέφυρας εξηγούν ότι είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στην Ρωσία και μόλις λάβει το βραβείο Guinness ,(έχει δηλωθεί ήδη η συμμετοχή της) θα κερδίσει τον τίτλο της μεγαλύτερης κρεμαστής πεζογέφυρας του κόσμου!
Ο σχεδιασμός και η έρευνα για την δημιουργία της SkyBridge διήρκεσαν τρία χρόνια ενώ για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια και να χρησιμοποιηθούν 740 τόνοι μέταλλο και 2.000 κυβικά μέτρα σκυρόδεμα.
echoes.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!