Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Μπορεί η χρήση ενσωματωμένων συστημάτων Hands Free στο αυτοκίνητο να μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διατρέχουμε κίνδυνο. 
Αυτό ισχυρίζεται νέα έρευνα της AAA Foundation for Traffic Safety, αφού ο οδηγός χάνει την συγκέντρωσή του από το δρόμο, καθώς συνομιλεί και οδηγεί. Μπορεί να μην είναι το ίδιο επικίνδυνο όσο το να έχει στα χέρια του το κινητό του, αλλά και με τα Hands Free συστήματα που βρίσκουμε ολοένα και συχνότερα εγκατεστημένα στον βασικό εξοπλισμό των νέων μοντέλων αυτοκινήτων, δεν σημαίνει ότι εξαλείφονται όλοι οι κίνδυνοι.
Οι οδηγοί χάνουν την προσοχή τους όταν συνθέτουν μηνύματα, ή όταν προσπαθούν να δώσουν μία σωστή φωνητική εντολή στο σύστημα τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια προσοχής από το δρόμο και κατά συνέπεια την παραβίαση σηματοδότη, ή το να μη γίνει αντιληπτός ένας πεζός.
Η πρόταση της AAA Foundation είναι να προσπαθήσουν οι κατασκευαστές οχημάτων να κάνουν τα συστήματά τους όσο γίνεται πιο εύκολα στην χρήση, προκειμένου να μην αποσπούν σε τόσο μεγάλο βαθμό την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, όταν γίνεται η προσπάθεια εκτέλεσης μία απλής εντολής. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καλό είναι, όταν οδηγείτε, να έχετε την προσοχή σας στο δρόμο και όχι στις ειδοποιήσεις και τις κλήσεις του smartphone σας.
pestaola.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!