Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ένα βήμα πριν την τύφλωση βρέθηκε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, από ρινίσματα αμίαντου που μπήκαν στα μάτια του.

Μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που λίγο έλειψε να του στοιχήσει την όρασή του, πέρασε ο Ηλίας Ψινάκης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso».

Εκείνοι που έβλεπαν τον δήμαρχο Μαραθώνα να κυκλοφορεί παντού (ακόμα και τις βραδινές ώρες, αλλά και σε κλειστούς χώρους) φορώντας τα γυαλιά ηλίου του θεώρησαν ότι πρόκειται για ακόμη ένα στυλιστικό… καπρίτσιο του.

Η αλήθεια όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι άλλη και ο λόγος αμιγώς ιατρικός. Ο Ηλίας Ψινάκης έφτασε ένα βήμα πριν από την τύφλωση και γλίτωσε στο παρά τρίχα τη λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς χιτώνα.

Άτομο του στενού του περιβάλλοντος, είπε στην Espresso, ότι λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του ο δήμαρχος θέλησε να δει από κοντά μέρος του συστήματος ύδρευσης της περιοχής, οι αγωγοί του οποίου είναι κατασκευασμένοι από αμίαντο.

Έτσι με τη συνοδεία επιστημονικού κλιμακίου βρέθηκε σε ένα σημείο του συστήματος προκειμένου να ληφθεί δείγμα και να υποβληθεί στη συνέχεια σε εργαστηριακή εξέταση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ηλίας Ψινάκης ανέλαβε να ξύσει τη σκουριά από έναν σωλήνα, όμως την ίδια στιγμή, ρινίσματα αμίαντου πετάχτηκαν και μπήκαν και στα δύο μάτια του.

«Ο Ηλίας δεν έδωσε καμία σημασία στο συμβάν, αφού να φανταστείτε, δεν κατάλαβε καν τα ρινίσματα που μπήκαν στα μάτια του. Ωστόσο ύστερα από δύο ώρες υπήρξε πρήξιμο στην περιοχή με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον οφθαλμίατρο. Αυτό που άκουσε όμως από το στόμα του γιατρού τον άφησε εμβρόντητο. Ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε ότι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην όρασή του και πως γλίτωσε στο τσακ ακόμη και τη μεταμόσχευση κερατοειδούς», είπε στην Espresso, άνθρωπος από το περιβάλλον του Η. Ψινάκη.

«Ο γιατρός του συνέστησε τουλάχιστον για μια εβδομάδα να παραμείνει σε σκοτεινούς χώρους, ενώ του έδωσε και φαρμακευτική αγωγή», συμπλήρωσε.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!