Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν ήταν ο μεγάλος απών το πρωί της Παρασκευής από τις επίσημες εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος, τροφοδοτώντας εκ νέου τις φήμες για την τύχη του, καθώς έχει να εμφανιστεί δημοσίως περισσότερο από ένα μήνα.

Το όνομα του Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των αξιωματούχων που μετέβησαν για την 69η επέτειο στο μαυσωλείο στην Πιονκγιάνγκ όπου έχουν ταφεί ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ-Ιλ και ο παππούς του Κιμ Ιλ-Σουνγκ, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ενα στεφάνι εκ μέρους του κατατέθηκε στα αγάλματα των δύο Κιμ στο μαυσωλείο του Ανακτόρου Κουμσουσάν.

Ο εγγονός του Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ιδρυτή του κομμουνιστικού καθεστώτος, έχει να εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση από τις 3 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ο νεαρός ηγέτης ήταν πάντα παρών στις διάφορες εκδηλώσεις μετά την άνοδό του στην εξουσία, τις οποίες μετέδιδαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Τον Ιούλιο εθεάθη να κουτσαίνει, στην επίσημη εκδήλωση για την 20η επέτειο από τον θάνατο του Κιμ Ιλ-Σουνγκ. Λόγω της μακράς αυτής απουσίας, οι φήμες δίνουν και παίρνουν στην Ασία, πόσο μάλλον όταν αφορούν τον ηγέτη μιας από τις πιο κλειστές χώρες στον κόσμο.

Αλλες κάνουν λόγο για διάφορα προβλήματα υγείας: κόπωση, ουρική αρθρίτιδα, σπασμένοι αστράγαλοι, διαβήτης.

Κάποιοι όμως κάνουν λόγο για πραξικόπημα, που στο πιο μυστικοπαθές κράτος του πλανήτη είναι σχετικά εύκολο να μη δημοσιοποιηθεί.

Οι σημαντικές ημερομηνίες της πολιτικής ζωής είναι πολλές στη Βόρεια Κορέα, αλλά η επέτειος του λενινιστικού Κόμματος Εργατών Κορέας, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης είχαν παραδεχτεί ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχε  «αδιαθεσία», αλλά υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία που μετέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σεούλ διαβεβαίωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας.

Ο νοτιοκορεάτης υπουργός Αμυνας Χαν Μιν Κοο μιλώντας στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι ο Κιμ αναρρώνει από «ασθένεια που δεν έχει αποκαλυφθεί» κάπου βορείως της Πιονγκγιάνγκ, επικαλούμενος πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών.
tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!